Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een scraper site is een website die gevuld wordt met content vanuit andere bronnen. Er zijn meerdere methoden en doelstellingen waarmee het een breed begrip is. Deze methode wordt echter vaak toegepast om snel geld te verdienen met content die door andere auteurs is gemaakt. Wat is een scraper site en hoe wordt dit toegepast in de praktijk?

Definitie scraper site

In de meest ruime definitie van scraper site valt Google onder dit begrip. Het is een website met informatie die direct afkomstig van andere websites. De Rich Snippets zijn hier een voorbeeld van. Als iemand een vraag stelt aan Google dan kan er direct een antwoord worden weergegeven in de zoekresultaten. De gebruiker hoeft niet door te klikken naar de achterliggende bron. Aangezien Google door veel marketing professionals juist gezien wordt als promotioneel platform wordt deze praktijk geaccepteerd en zelfs aangemoedigd.

Scraper site voorbeelden

Er zijn verschillende redenen om een scraper site in te richten. Hier zijn enkele voorbeelden van toepassingen:

  • Een website die zich voordoet als een andere website om zo meer bezoekers te trekken of informatie van bezoekers te stelen.
  • Een website met veel advertenties die content van andere bronnen opnieuw publiceert zonder bronvermelding of toestemming van de oorspronkelijke auteur.
  • Een website die informatie over een specifiek onderwerp verzamelt vanuit meerdere bronnen en daarmee de bezoekers moeite bespaart om deze informatie zelf op te zoeken.
  • Een website met vergelijkingen van producten of diensten om zo de consument te informeren over de opties voor aanschaf.

Het grijze gebied van scraper sites

Op internet wordt veel informatie gedeeld. Content opnieuw publiceren hoeft niet bezwaarlijk te zijn. Een website met rechtenvrije content zoals afbeeldingen of historische documenten kan zelfs zeer waardevol zijn. Het probleem ontstaat wanneer scraper sites geen rekening houden met rechten of niet duidelijk aangeven wat de herkomst van de content is. Het is zelfs mogelijk dat bestaande content als eigen werk wordt gepresenteerd. In dat geval kan er sprake zijn van plagiaat.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z