Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Yoast SEO-plugin is een plugin voor WordPress die gebruikt wordt om websites beter vindbaar te maken in zoekmachines. De voordelen van deze optimalisatie beperken zich echter niet exclusief tot het algoritme, het kan eveneens de kwaliteit voor bezoekers verhogen. Wat is de Yoast SEO-plugin en waar komt deze plugin vandaan?

Wat is Yoast SEO-plugin?

WordPress is van origine een blogging tool die gaandeweg zou transformeren tot een volwaardig CMS. In veel opzichten is WP vooral een raamwerk waar externe ontwikkelaars eigen Themes en plug-ins voor kunnen ontwikkelen. In 2007 kwam SEO consultant Joost de Valk met de WordPress SEO plugin. In 2012 zou de naam omgedoopt worden tot Yoast, een duidelijke verwijzing naar de oprichter. Dit ging samen met een premium versie waarmee de ontwikkeling verder zou professionaliseren. Ondertussen zijn er meer dan 11 miljoen websites online die gebruik maken van de Yoast SEO-plugin.

De plug-in werd ontwikkeld om websites te optimaliseren voor Google. Ieder bericht en alle pagina’s worden geanalyseerd waarmee het proces van zoekmachine optimalisatie sneller en beter zal verlopen. Teksten kunnen geanalyseerd worden op zaken als keyword dichtheid, het volume aan tekst en koppelingen naar andere pagina’s. Er wordt een lijst aan aandachtspunten gegeneerd waarbij met name de rode en oranje bolletjes vatbaar zijn voor verbetering.

Yoast alternatieven

Naast de Yoast SEO-plugin zijn er diverse alternatieve tools ontwikkeld met soortgelijke functionaliteit. De combinatie van een vroege start, concurrerende prijsstelling en expertise geeft Yoast tot een standaard gemaakt binnen SEO voor WordPress. Andere platformen zoals Ahrefs en Moz richten zich meer op Google en functioneren niet als WordPress plugin. Alternatieve plugins zijn bijvoorbeeld Rank Math, All in One SEO Pack en SEOPress. De meeste tools bieden een gratis versie met beperkte functionaliteit en een premium pakket tegen betaling. Yoast wordt gezien als één van de beste opties voor WordPress met een relatief lage instapdrempel wat betreft complexiteit.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z