Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Webdevelopment is een overkoepelende term die staat voor alle werkzaamheden die gepaard gaan met het maken van een website. De ontwikkeling van een site kan uitgevoerd worden door één of meerdere personen afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Disciplines die vallen onder deze term zijn bijvoorbeeld grafisch ontwerp, usability testing, programmeren en zoekmachine optimalisatie. Wat is webdevelopment en wat zijn de mogelijkheden bij het ontwerpen van een website?

Wat is webdevelopment?

De definitie van webdevelopment is heel ruim aangezien het staat voor alle aspecten die komen kijken bij het realiseren van een website. De opdrachtgever zal met een vraag komen die de webdeveloper uitvoert. Alle werkzaamheden die uitgevoerd worden om de site te publiceren inclusief onderhoud valt onder webdevelopment. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Grafische vormgeving: Het integreren van de huisstijl in het ontwerp, elementen ontwerpen, kleuren bepalen etc.
  • Usability testing: Naast een aantrekkelijke ogende website zal de interactie mogelijk zijn. De User Experience specialist test of de navigatie overeenstemt met de beoogde doelstellingen.
  • Programmeren: De meeste websites bestaan voornamelijk uit HTML code, daarnaast kunnen er plugins, API’s en andere technologieën gebruikt worden.
  • Zoekmachine optimalisatie: Vindbaarheid van websites is van groot belang om bezoekers aan te trekken. Met SEO worden websites geoptimaliseerd voor vindbaarheid in zoekmachines als Google.
  • Onderhoud: Een website is in principe nooit ‘af’. Na lancering zullen er regelmatig updates vereist zijn om een goede werking te garanderen.

Er kunnen verschillende tools gebruikt worden om een website te realiseren. Denk aan een Content Management Systeem, grafische software, kassabeheer systemen en server-side tools.

Content productie

Naast het visueel en technisch ontwerp van de website zal er ook content gemaakt worden. Dit zijn de teksten, afbeeldingen, video’s en andere content types die een site inhoud geven. De techniek achter de site en de content op de site worden doorgaans gescheiden verwerkt.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z