Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Reviews of in het Nederlands Recensies zijn beoordelingen van professionals of consumenten over producten of diensten waarin de kwaliteit en mogelijkheden worden beschreven, met als doel de klant informatie te geven voordat er een aankoop plaatsvindt. Met name online zijn klantrecensies van belang om consumenten te overtuigen. Wat zijn Reviews en waarom zijn Recensies van belang voor klanten en verkopers?

Wat zijn Reviews?

Een fabrikant of ontwikkelaar zal hun producten of diensten altijd in een positief daglicht stellen. Een neutrale beschrijving met plus- en minpunten is de meest objectieve informatie die een verkoper zal prijsgeven. Daarmee zal een klant niet altijd vertrouwen stellen in deze informatie en op zoek gaan naar onafhankelijke impressies. Reviews geven een blik van de kwaliteit van uiteenlopende producten en diensten. Dit kan op basis van een waardering zijn zoals punten of sterren, of met toelichting om de opinie in context te plaatsen. Dit zijn drie voorbeelden van Recensies.

  • Professionele Reviews: Deze impressies worden gemaakt door ervaren Reviewers of personen met kennis van de productgroep. Denk aan autowebsites die de laatste modellen onder de loep nemen. Soms worden goederen direct door de fabrikant geleverd, er zijn ook Reviewers die zelf de producten kopen om alle schijn van partijdigheid weg te nemen. Wanneer er sprake is van een gift vanuit de verkoper zal een professional dit doorgaans vermelden.
  • Klantrecensies: In dit geval betreft het particuliere of zakelijke klanten die een product of dienst hebben afgenomen en hun ervaringen delen met mogelijk nieuwe klanten. Deze impressies zijn meer persoonlijk van aard en subjectief vanuit het standpunt van de Reviewer. Consumenten hechten doorgaans veel waarde aan klantrecensies, en zoeken voor aanschaf vaak gebruikerservaringen op.
  • Blogger Reviews: Deze impressies liggen ergens tussen professioneel en amateur in. Er zal vanuit een meer persoonlijk standpunt een mening worden gevormd. De onafhankelijkheid en neutraliteit kan per Blogger enorm verschillen.

Reviews kunnen tekst bevatten, foto’s  of video, afhankelijk van het product of de dienst. Sommige bedrijven laten nep Reviews publiceren om de opinie te sturen. Hoewel hier op gecontroleerd wordt komt het nog steeds voor.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z