Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Affiliates zijn personen of organisaties die verbonden zijn met een andere organisatie. Er is een vorm van samenwerking zonder directe betrokkenheid of financiële afhankelijkheid tussen de samenwerkende partijen. Het is een constructie die online vaak wordt toegepast om producten en diensten te verkopen. Wat zijn affiliates en hoe werkt affiliate marketing?

Wat zijn affiliates?

Je kunt producten verkopen in een winkel en daar winst op maken. Het is eveneens mogelijk om iemand door te verwijzen naar een winkel. Als je hiervoor een commissie ontvangt dan ben je een affiliate. Je promoot producten of diensten die een andere partij verkoopt. Affiliates verkopen zelf niets en zijn niet juridisch verbonden met de feitelijke aanbieder.

Wat is affiliate marketing?

Een bedrijf kan goed zijn in het ontwikkelen van producten of diensten, dit betekent niet dat ze ook goed zijn in marketing. Of ze hebben hier het budget niet voor. Affiliates promoten producten en diensten en krijgen pas een commissie uitgekeerd als er een verkoop plaatsvindt. Dit is bij online affiliate marketing te traceren via links die voorzien zijn van een unieke identificatiecode. Als er meerdere affiliates actief zijn dan zijn er meerdere manieren om de commissie toe te kennen zoals:

  • De eerste in de rij ontvangt de commissie.
  • De laatste in de rij ontvangt de commissie.
  • De commissie wordt verdeeld over de affiliates.

Affiliates die producten op Amazon onder de aandacht brengen krijgen ook commissie als bezoeker uiteindelijk een ander product koopt dan in de link vermeld staat.

Is affiliate hetzelfde als dropshipping?

Affiliates promoten producten of diensten van externe aanbieders, ze verkopen zelf niets. Bij dropshipping is de verkoper verantwoordelijk voor zaken als garantie en klantenondersteuning. De dropshipper is in deze constructie slechts de leverancier. Een affiliate loopt dus minder risico en hoeft minder werk uit te voeren. De keerzijde is dat affiliates minder mogelijkheden hebben om een eigen merk op te bouwen.

Een mogelijk alternatief voor affiliate marketing is influencer marketing waarbij invloedrijke personen producten of diensten aanprijzen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z