Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een blog is een website of een deel van een website waar berichten worden geplaatst, doorgaans met een relatief hoge frequentie. Het doel van bloggen kan zijn om nieuwswaardige zaken te delen, meningen te uiten of een webpagina hoger te laten scoren in Google. Wat is een blog en is er verschil met een vlog?

Wat is een blog?

Een blog kan een online dagboek zijn, een nieuwspagina met de laatste nieuwtjes of een website met artikelen over een specifiek onderwerp. Een blog kan als opzichzelfstaande website worden aangeboden of als onderdeel van een andere website. De kwaliteit en kwantiteit van blogs kan sterk verschillen, naast professionele bloggers zijn er ook veel amateurs die internet gebruiken om content te delen. Justin Hall en Jerry Pournelle  worden vaak genoemd als ‘eerste’ bloggers, gezien de brede definitie van het woord is er echter geen eerste blog of blogger aan te wijzen.

SEO blog

Bij SEO wordt een website geoptimaliseerd om hoger te scoren in zoekmachines. Een blog voldoet aan de voornaamste criteria om dit doel te bereiken. Google geeft voorkeur aan websites die regelmatig voorzien worden van updates en kijkt naar zoektermen om de ranking te bepalen. Door in blog artikelen populaire termen te gebruiken is het mogelijk om niet alleen de individuele pagina maar de website als geheel beter te laten presteren in search engines. Daarnaast bieden blogs meerwaarde aan de bezoeker waarmee de website niet alleen interessanter wordt voor het zoekalgoritme maar ook voor mensen van vlees en bloed.

Blog of vlog?

Een blog bestaat voornamelijk uit tekst met optioneel rich media ter ondersteuning. Een vlog bestaat juist voornamelijk uit video met optioneel extra tekst. Vlogging is populair op platformen als YouTube en Facebook waarbij er meerdere subcategorieën zijn zoals vlogs over persoonlijke ervaringen, juice, eten en nog veel meer. Vlogs zijn relatief eenvoudige video content om te produceren en met name het YouTube algoritme geeft voorkeur aan langere content wat het aanbod van dergelijke content flink heeft gestimuleerd.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z