Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Een pop up is een klein venster dat wordt geladen als onafhankelijk deel van een webpagina. Het kan gebruikt worden om een boodschap beter zichtbaar te maken of als promotioneel middel worden ingezet. De vormgeving en code die gebruikt wordt kan per website anders zijn. Het is een beproefde methode binnen e commerce, hoewel niet iedereen deze meldingen waardeert. Wat is een pop up en hoe maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden?

Wat is een pop up?

Ethan Zuckerman ontwikkelde de code voor de pop up in 1994. Het doel was om reclame banners los te koppelen van de content op een pagina. Zo was het voor de bezoeker duidelijk dat de redactionele content en reclame geen direct verband hadden. Deze code werd vaak misbruikt door hackers die pop ups gebruikte om virussen en spyware te verspreiden of gewoon om internetgebruikers te pesten. Steeds meer gebruikers besloten daarom een pop up blocker te installeren. Dit is software die het laden van deze vensters stopt. Welke soorten pop ups zijn er?

1. Informatieve pop up

Dit is een venster met informatie voor de bezoeker, vaak betreft het een update of nieuwswaardig bericht. Het kan ook een waarschuwing zijn zoals een melding van fraude bij banken of een terugroepactie van een supermarkt.

2. Commerciële pop up

Ditmaal is de pop up bedoeld om een product onder de aandacht te brengen of de klant tot aankoop aan te zetten met een promotionele actie. De content in het venster kan interactief zijn met knoppen en zelfs spelletjes.

Pop up in e-commerce

De oorsprong ligt in commerciële uitingen. Dat de pop up in e-commerce nog steeds vaak wordt gebruikt zal daarom geen verrassing zijn. Zo kan een publisher bezoekers vragen om in te schrijven op een nieuwsbrief of het nieuwste assortiment onder de aandacht brengen. Een meer recente toepassing is een live-chat venster voor klantenondersteuning.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z