Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Above the Fold is een term die verwijst naar krantenkoppen en de wijze waarop deze worden ingedeeld op een pagina. Kranten werden gevouwen in kiosken geplaatst, om op te vallen in de rekken was het van belang om het deel ‘boven de vouw’ opvallend te maken voor de voorbijganger. Wat is Above the Fold en wat betekent dit voor webdesign?

Wat is Above the Fold?

Grote hoofdletters op de voorpagina van kranten is de norm. Deze teksten vallen op, ze worden bewust op de bovenste helft van de pagina geplaatst. Toen kranten vooral in kiosken werden verkocht zou dit met een vouw in het midden zijn. Voor een voorbijganger was alleen de bovenste helft van de pagina zichtbaar. Dit deel wordt Above the Fold genoemd. Als de tekst duidelijk zichtbaar en aansprekend van inhoud was dan zou dit leiden tot hogere verkoopcijfers.

Above the Fold in webdesign

Een webpagina kan oneindig lang zijn. Social media platformen werken op basis van een lijst aan berichten die door blijft gaan zolang je blijft scrollen. Above the Fold in webdesign staat voor het zichtbare deel van een pagina als deze wordt geopend in de browser. Omdat schermformaten en resoluties kunnen afwijken is het niet altijd exact te bepalen welk deel zichtbaar is. Naast een pakkende tekst als kop kan het ook een afbeelding zijn die de aandacht trekt of een banner. Het doel van de invulling is het verstrekken van informatie en het aanzetten om verder te scrollen.

Below the Fold voor SEO

De term Above the Fold staat in contrast met Below the Fold. Dit is het deel van een pagina dat niet direct zichtbaar is. Dat is naast kranten en webpagina’s ook een factor in zoekmachine optimalisatie. Een zoekresultaat dat niet direct zichtbaar is heeft minder kans op kliks dan een resultaat dat direct op de zoekresultatenpagina wordt weergeven. Als het niet mogelijk blijkt om via SEO boven op de pagina te ranken dan kan SEA ofwel zoekmachine optimalisatie een alternatieve strategie zijn.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z