Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Google Mijn Bedrijf is een dienst van Google die bedrijven informatie laat toevoegen en aanpassen voor gebruik in de zoekmachine. Het betreft een account dat gekoppeld wordt aan een Google account en vervolgens gebruikt kan worden om de online zichtbaarheid te verhogen en klanten te informeren. Wat is Google Mijn Bedrijf en wat heb je hier als ondernemer aan?

Wat is Google Mijn Bedrijf?

De meeste bedrijven met een website zullen automatisch worden toegevoegd aan Google. Het algoritme is in staat om verbindingen te leggen met diverse bronnen en kan zo automatisch een behoorlijk goed bedrijfsprofiel samenstellen. Er zal echter informatie ontbreken of niet juist zijn. De eerste stap is dan het bedrijf te ‘claimen’, er wordt dan geverifieerd of je rechtmatig eigenaar of vertegenwoordiger bent van deze organisatie. Vervolgens kun je met Google Mijn Bedrijf het profiel beheren en koppelen aan bijvoorbeeld Google Ads om online te adverteren. Google Mijn Bedrijf of My Business is een gratis dienst waarvoor een Google account vereist is.

Wat kun je met Google Mijn Bedrijf?

Als eerste kun je ervoor zorgen dat de informatie die op de zoekresultaten pagina wordt weergegeven juist is. Denk hierbij aan locatie, openingstijden, contactinformatie en website adres. Informatie wordt direct overgenomen in de diverse Google diensten waaronder zoeken en kaarten. Webshops kunnen via Google Mijn Bedrijf en andere gratis tools ook producten laten weergeven via Shopping of advertentiecampagnes inrichten.

Google Reviews

Je hebt als ondernemer niet op alle informatie invloed. Zo kunnen klanten reviews schrijven voor bedrijven zonder expliciete toestemming of moderatie door het bedrijf. Alleen als er aantoonbaar onjuiste informatie in reviews staat is het mogelijk om deze te laten verwijderen. In de praktijk is het beter om via Google Mijn Bedrijf, SEO en klantenbinding de status van het bedrijf online te verbeteren. Een bedrijf met 100 reviews van 5 sterren kan een slechte review opvangen, als er slechts 10 positieve reviews zijn dan heeft een 1-ster recensie een grotere impact op het gemiddelde.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z