Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een bedankpagina is de pagina die wordt geladen na het voltooien van een actie op een website. Dit kan het inschrijven zijn op een webinar of nieuwsbrief of een bedankje na het voltooien van een betaling. Wat is een bedankpagina en hoe kun je meer omzet genereren door klanten te bedanken?

Wat is een bedankpagina?

Bedankpagina’s zul je niet tegenkomen in de Google zoekresultaten. Deze pagina’s worden afgeschermd in de HTML code, ze kunnen niet direct door webcrawlers worden bezocht. Het zijn ‘verborgen’ pagina’s die pas worden geladen op het moment dat iemand een actie heeft voltooid op een andere webpagina. Daarmee hebben ze geen directe invloed op de SEO. Ze kunnen echter wel helpen met het versterkte van de klantrelatie en het verhogen van de omzet.

Wanneer gebruik maken van een bedankpagina?

Het is mogelijk om een bedank tekst direct op de huidige pagina weer te geven of via een pop-up. De beste methode is afhankelijk van de doelstelling. Bij het invoeren van een reactieformulier zal het laden van een nieuwe pagina waarschijnlijk overbodig zijn. Als er echter een commerciële doelstelling achter de bedankpagina schuil gaat dan kan het wel voordeel bieden om een nieuwe pagina te laden.

Meer verkopen stimuleren door te bedanken

Na afronding van een betaling is het goed om de klant aan te geven dat alle vereiste handelingen op de juiste wijze zijn uitgevoerd. Dit stelt de klant gerust. De verdere afhandeling van de bestelling kan nu uitgelegd worden. Dit is de ideale gelegenheid om bijvoorbeeld een kortingscode te geven voor een volgende bestelling of de webshop te delen via social media. Het opnieuw converteren van een bestaande klant kost aanzienlijk minder tijd en geld dan een nieuwe klant werven. Op basis van de aankoophistorie kunnen verwante producten of diensten worden aangeboden. Zo wordt de relatie met de klant versterkt op een klantvriendelijke wijze.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z