Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Outsourcing is een Engelstalige term waarbij een organisatie gebruikt maakt van diensten die door een externe partij worden geleverd. Dit kan de productie zijn van goederen, of het leveren van diensten op basis van de condities die de opdrachtgever stelt. Dit is meestal een manier om kosten te besparen of risico’s te voorkomen. Wat is Outsourcing en wat kan een bedrijf allemaal uitbesteden?

Wat is Outsourcing?

De Outsourcing betekenis is heel ruim uit te leggen. Alle diensten die een externe partij verzorgt om de bedrijfsactiviteiten van een bedrijf mogelijk te maken kunnen tot deze term worden gerekend. Vaak betreft het taken die voorheen binnen de organisatie werden uitgevoerd, maar dit is niet altijd het geval. De redenen om met onderaannemers te werken kunnen uiteenlopen. Het kan een kostenbesparende oplossing betreffen, het is ook mogelijk dat een externe partij over specifieke kennis beschikt die ontbreekt binnen de organisatie.

Voorbeelden van werkzaamheden uitbesteden:

  • Order fulfillment door producten op te slaan bij een logistieke partner die bij een bestelling de goederen uitlevert namens de verkoper. Amazon biedt dit soort dienstverlening aan.
  • Het beheer van verkoop en administratie via een winkelsite waar meerdere bedrijven goederen aanbieden zoals Bol.com.
  • Productie op bestelling in grote aantallen op basis van een origineel ontwerp. Veel producten worden in opdracht gefabriceerd door bedrijven in China.
  • Call-centers om klanten te woord te staan. In de Verenigde Staten wordt vaak gebruikt gemaakt van call-centers in India, ook zijn er gevangenissen die gevangenen dergelijke telefonische diensten laten uitvoeren.

Hoeveel kan een bedrijf uitbesteden?

Webshops maken doorgaans veel gebruik van Outsourcing, met name in de opstartfase. Dit helpt te besparen in bedrijfsinvesteringen en ondernemersrisico. Dropshipping is een bekend fenomeen waarbij een verkoper de productie en levering uitbesteed aan een ander bedrijf. De oorspronkelijke verkoper is dan nog steeds verantwoordelijk voor de garantie en ondersteuning. Coolblue is een voorbeeld van een bedrijf dat later bezorging juist in eigen beheer nam, om zo meer controle uit te kunnen voeren over het proces. Kwaliteitsbewaking is een risico bij Outsourcing.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z