Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Definitie laadtijd website

Laadtijd website staat voor de tijd die het kost om een website of pagina te laden. Er zijn meerdere factoren afhankelijk van de tijd die het kost om webpagina’s te laden, zowel aan de kant van de gebruiker als de server waar de website wordt gehost. Wat is laadtijd website en hoe kan een webpagina sneller laden?

Sneller is beter, dat is zeker het geval bij de laadtijd van een website. Onderzoek heeft uitgewezen dat de ideale tijd om een webpagina te laden slechts twee seconden bedraagt. Slechts twee seconden langer betekent dat de kans op afhaken voordat de pagina geladen is met een derde hoger wordt. Websites als Pingdom laten webmasters de laadtijd controleren en bieden suggesties aan om de tijd te reduceren.

Laadtijden en SEO

Bij zoekmachine optimalisatie zijn er meer factoren die een rol spelen dan de juiste keywords gebruiken in de tekst en flitsende video’s. De laadtijd van een website kan een kettingreactie in werking stellen waardoor de ranking in de zoekresultaten aanzienlijk lager wordt. Als bezoekers direct afhaken omdat het laden te langzaam gaat dan gaat de Bounce Rate omhoog. Als ze wel blijven maar niet willen wachten op een trage website zal de sessieduur korter worden evenals het aantal bezochte pagina’s. De klikratio gaat omlaag en de kans op ontevreden bezoekers zal juist toenemen.

Hoe kun je een webpagina sneller laden?
Er zijn een aantal manieren om de laadtijd te verkorten zoals:

  • Minder scripts op de pagina laden.
  • Veel content op één pagina.
  • Afbeeldingen schalen en comprimeren.
  • Onvoldoende gebruik maken van caching mogelijkheden.
  • HTML code die niet juist is of ‘vervuild’ is geraakt.
  • Langzame server waar de pagina op gehost wordt.
  • Piek in internetverkeer bij nieuwswaardige berichten.

De pingtijd en laadtijd is niet hetzelfde. Bij het bepalen van de ping wordt berekend hoe lang het duurt om een verbinding te leggen, het laden van de pagina gebeurt erna. Ze zorgen samen voor de totale tijd die het kost om een pagina volledig te laden.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z