Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Een abri is een wachthuisje dat met name wordt gebruikt bij haltes in het openbaar vervoer. Het is een kleine ruimte die beschutting biedt maar niet geheel is afgesloten. Meer specifiek worden ze ook wel bushalte of tramhalte genoemd. Wat is abri en hoe worden ze gebruikt in marketing?

Wat is abri?

De abri betekenis is ontleend aan het Franse werkwoord ‘abriter’ wat staat voor ‘beschutten’. Dit woord komt weer uit het Latijn waar het het oorspronkelijk ‘warm houden’ betekent. Het is een plek om te schuilen terwijl je wacht op bijvoorbeeld een bus of tram. Het is daarnaast ook een zichtbaar object voor zowel reizigers als chauffeurs. Hoewel ze niet overal abri genoemd worden zie je wereldwijd dergelijke bouwwerken of herkenningspunten als vaste haltes voor het openbaar vervoer. Op locaties die voornamelijk gebruikt worden als plek om uit te stappen zal niet altijd een abri aanwezig zijn.

Hoe ziet een abri eruit?

Het basisontwerp van een abri is een kleine ruimte met aan achterwand en twee zijwanden. De voorzijde zal open zijn. Er is beperkte zitruimte aanwezig, overdekt staan is ook mogelijk. Er zijn abri’s met een wand aan de voorzijde die meer beschutting bieden maar dat is in Nederland niet de standaard. Er wordt doorgaans gebruik gemaakt van veiligheidsglas. Dit verhoogt het zicht, het is ook een manier om criminaliteit terug te dringen. Vandalisme is wel een risico, daarom worden abri’s doorgaans op zichtbare locaties geplaatst. De vervoerder kan informatie verschaffen zoals een routekaart en aankomsttijden, er kan ook ruimte gereserveerd worden voor advertenties.

Marketing in een abri

Een abri kan worden voorzien van een posterframe waar advertenties in geplaatst worden. Met een rolsysteem is het mogelijk om posters af te wisselen. Naast zichtbaarheid voor de reizigers zijn deze advertenties ook zichtbaar voor voorbijgangers. Er wordt eveneens gebruik gemaakt van digitale schermen. Zo kunnen advertenties en berichten op afstand worden aangepast. Deze systemen zijn wel duur in aanschaf en gevoelig voor vandalisme.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z