Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

E-mail staat voor berichten die worden verzonden via een netwerk vanaf een computer. De term kan zowel met als zonder tussenstreepje worden geschreven. Met een e-mailadres en een hosting account kun je zowel mails versturen als ontvangen. Wat is e-mail en hoe kun je mailverkeer beheren?

Wat is e-mail?

In de basis is een e-mail een tekstbericht dat van een zender naar een ontvanger wordt gestuurd. Zowel de zender als de ontvanger gebruiken een combinatie van hardware en software om berichten op te stellen, te verzenden, ontvangen en weer te geven. Het is mogelijk om met een eigen mailserver te werken of gebruik te maken van webmail. Naast platte tekst is het ook een optie om afbeeldingen en links toe te voegen en mails in HTML formaat op te stellen.

Mailings beheren

Wanneer er berichten naar grote groepen gebruikers verzonden worden, is het doorgaans praktischer om gespecialiseerde software te gebruiken zoals MailChimp. Vanuit één centraal e-mailadres kunnen haast ontelbare mails verzonden worden naar ontvangers. Denk aan een wervende mail of een nieuwsbrief voor klanten. Met invoering van de wet AVG is het niet meer toegestaan om ongevraagd e-mails te sturen naar consumenten in Europa die hier niet om gevraagd hebben. Bedrijven die persoonlijke gegevens verwerken kunnen middels een verwerkersovereenkomst bepalen wie verantwoordelijk is voor privacygevoelige informatie.

SPAM

De term SPAM komt van een klassieke sketch van comedy groep Monty Python Flying Circus, waarin een restaurant werd getoond met alleen maar het vleesproduct Spam op het menu. In termen van het internet staat het voor ongewenste reclame mails die door filters vaak al direct in de map met ongewenste mails belanden. Wanneer een e-mailadres door verkeerd gebruik (of misbruik) als SPAM wordt aangemerkt kunnen belangrijke mails verloren gaan.

 

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z