Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Wat is een H2 tag?

De header tags in HTML documenten lopen van H1 tot H6. De H1 tag is bedoeld om een hoofdtitel aan te geven op een webpagina, de resterende tags worden gebruikt als subtitels om onderscheid te kunnen maken in een tekst. Met name de H2 tag wordt veel toegepast, niet alleen omdat het de leesbaarheid van met name lange pagina’s verhoogt maar vooral ook om pagina’s beter vindbaar te maken in zoekmachines.

Het is niet noodzakelijk om een titel of subtitel te voorzien van een H-tag, dit zou bijvoorbeeld ook mogelijk zijn met een groter lettertype of een dikgedrukte letter. H2 is een aanduiding in de HTML code van een pagina die kan verwijzen naar een CSS om zo de weergave van een pagina eenvoudig aan te passen.

H2 tags en keywords

Zoekmachines als Google zijn in staat om webpagina’s tot in detail te analyseren. SEO experts maken van meerdere methoden gebruik om de vindbaarheid van pagina’s te verbeteren. Het gebruik van relevante keywords speelt hierbij een belangrijke rol. Met name het gebruik van zoektermen in de H2 tags kan de vindbaarheid helpen te verbeteren. Overmatig gebruik van dezelfde zoektermen op een webpagina kan echter een averechts effect hebben. Als er misbruik wordt gemaakt van optimalisatie met als doel het algoritme te misleiden dan kan een pagina juist lager in de zoekresultaten worden geplaatst of zelfs in zijn geheel worden verwijderd.

Er kan slechts één H1 tag op een pagina staan, het aantal H2 tags is in principe onbeperkt. Het is wel van belang om deze subtitels te gebruiken om de leesbaarheid voor bezoekers te verhogen, alleen optimaliseren voor zoekmachines kan een averechts effect hebben.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z