Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Wat is een redirect?

Redirect staat voor doorverwijzing, dit is een begrip dat gebruikt wordt om aan te geven dat een webpagina niets anders doet dan doorverwijzen naar een andere pagina. De bezoeker krijgt de pagina die feitelijk bezocht wordt niet te zien en wordt direct naar een ander adres doorverwezen. Wat is een redirect en wat is het doel van een 301 redirect?

Als je naar google.com navigeert of naar google.nl zul je een andere pagina te zien krijgen. Ze lijken op elkaar maar het betreft een uniek adres. Als je hetzelfde doet met YouTube dan zul je bij invoer van youtube.nl toch uitkomen op youtube.com. Er staat namelijk geen content op het Nederlandse domein, er is alleen een doorverwijzing naar de .com versie.

Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van redirects zoals:

  • Meerdere ingangen naar dezelfde website of pagina om meer bezoekers te trekken.
  • Een pagina is verplaatst naar een andere server.
  • Een pagina is verwijderd maar de koppeling is nog wel te vinden in zoekmachines.
  • De URL die wordt ingegeven is korter dan de URL van de bestemming.
  • De oorspronkelijke koppeling wordt alleen gebruikt om de herkomst te traceren, bijvoorbeeld om het effect van campagnes te bepalen.

Wat is een 301 redirect?

Een bekend voorbeeld van doorverwijzen is de 301 redirect. Dit is een permanente doorverwijzing van één URL naar een andere URL. Als iemand een webadres invoert of een oude link volgt die niet meer in gebruik is, dan zal deze bezoeker automatisch worden doorverwezen naar de nieuwe locatie. Als er geen 301 redirect op de verhuisde of verwijderde pagina wordt geplaatst zou er anders een 404 foutmelding pagina getoond worden. De nieuwe bestemming kan dezelfde content bevatten maar dan op een nieuwe locatie, het kan ook een verwijzing naar de hoofdpagina van het domein zijn als de content volledig verwijderd is. Denk aan een product dat niet langer verkocht wordt.

De manier van doorverwijzen kan invloed uitoefenen op de positie van een pagina in de zoekresultaten.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z