Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Hashtag staat voor een woord of combinatie van woorden zonder spaties met een # teken ervoor. Dus #hashtag om maar een voorbeeld te noemen. Het zijn herkenbare termen die met name op social media platformen vaak worden gebruikt. Wat is een hashtag en worden ze toepast?

Wat betekent hashtag?

Het # teken wordt hash, pound of number genoemd, in het Nederlands spreken we vaak van een hekje. Een hash tag is een woord(combinatie) waar dit hekje voor wordt geplaatst. De term die volgt kan meerdere woorden bevatten zonder spaties. Er kunnen wel letters met hoofdletter worden geschreven om de leesbaarheid te verhogen of om nadruk te leggen op een specifiek woord. Ook underscores “_” en cijfers zijn toegestaan. In 2007 werd het concept van de hashtag geïntroduceerd door Chris Messina op Twitter. Hij stelde de vraag of het “pound” teken misschien geschikt was om groepen samen te stellen. Zijn eerste hashtag was #barcamp. Het fenomeen werd snel populair op het social media platform Twitter, waarbij deze schrijfwijze hielp om soortgelijke berichten samen te bundelen. Later zou dit door gebruikers op andere social media platformen worden overgenomen. Zelfs in dagelijkse conversaties wordt “hashtag …” gebruikt om nadruk te leggen op een onderwerp, vaak met een sarcastische ondertoon.

Wat is de functie van hashtags?

Iedereen die ooit gezocht heeft op een woord in een social media app weet hoe lastig het kan zijn om een relevant resultaat te vinden. Met miljarden posts is het zoeken naar een naald in een hooiberg. Door er een # teken voor te plaatsen is het een stuk eenvoudiger om berichten over een onderwerp te vinden. Het wordt regelmatig gebruikt om serieuze zaken te benadrukken zoals #metoo wat gericht is op de discussie over ongewenste intimiteiten. Ook bedrijven maken er vaak gebruik van om hun merkimago verder uit te breiden. Naast Twitter worden hashtags met name veel gebruikt op Instagram, maar ook op andere platformen zoals Facebook, YouTube en Reddit wordt deze methode vaak toegepast om soortgelijke content met elkaar te verbinden.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z