Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Padding is een term die meerdere betekenissen kan hebben. Het kan staan voor een vulling om een voorwerp zachter te maken, het kan ook staan voor onnodige opvulling om iets groter of meer substantieel te doen lijken. Het is ook een term die gebruikt wordt in webdesign. Wat is padding en hoe werkt CSS padding?

Wat is padding?

De padding betekenis is behoorlijk ruim. Oorspronkelijk staat het voor een letterlijke vulling om iets zachter te maken, of te versterken. Denk aan een jas die extra opvulling heeft of een kussen. Een ‘pad’ is het Engelse woord voor ‘vulling’ of een ‘kussen’. Wanneer het over de betekenis van padding bij teksten gaat, wordt hiermee het vullen van teksten met minder belangrijke informatie. Iedereen die ooit een scriptie heeft geschreven of een werkstuk op het laatste moment moest afmaken kent dit fenomeen. Zo is het mogelijk dat er een minimaal aantal woorden vereist is, door extra tekst toe te voegen wordt aan dit minimum voldaan terwijl het verhaal ook in minder woorden verteld hadden kunnen worden.

Gebruik in SEO

Bij zoekmachine optimalisatie wordt er naast kwaliteit ook zeker beoordeeld op kwantiteit. Zo lijken ‘longread’ artikelen, pagina’s met een groot aantal woorden, hoger te ranken dan teksten van hooguit een paar honderd woorden. Door teksten zo lang mogelijk te maken kan de ranking verbeterd worden. Er zijn er uiteraard ook andere factoren die meespelen, een gebrek aan relevantie kan juist de ranking weer doen kelderen. Ook voor bezoekers kan een pagina verder vullen dan strikt noodzakelijk een functie hebben. Wanneer mensen langer op een pagina blijven ligt namelijk de kans op een conversie hoger. Zo zijn er aanbieders die meer verkopen op basis van het aantal woorden dan op de feitelijke inhoud.

Hoe werkt CSS padding?

We spreken van CSS padding wanneer er behoefte is aan lege ruimte rondom de tekst binnen een Cascading Style Sheet. Deze waardes kunnen voor alle vier richtingen afzonderlijk bepaald worden. Dus top, bottom, left en right of met gelijke ruimte. Deze functie kan gebruikt worden in combinatie met gedefinieerde tekstvakken.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z