Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een dropshipping webshop is een online winkel die producten direct laat leveren vanuit de leverancier naar de klant. De verkoper heeft geen eigen voorraad en loopt daarmee minder investeringsrisico. Wat is een dropshipping webshop en hoe werkt dit met service en garantie?

Wat is een dropshipping webshop?

Er zijn veel mensen die graag met een onderneming starten. Een webshop opzetten is aanzienlijk goedkoper dan een winkelpand huren en inrichten. Bij een dropshipping webshop ligt het risico nog lager omdat er vooraf geen eigen voorraad wordt ingekocht. De verkoper biedt producten aan via de webshop, op het moment dat er een bestelling binnenkomt gaat er een opdracht uit naar de leverancier om direct het product naar de klant te verzenden. De winkelier fungeert als tussenpersoon die producten aanbiedt en de betalingen verwerkt.

Van leverancier naar klant

Hoe werkt dropshipping? Het voornaamste verschil met traditionele retail is dat de verkoper geen eigen voorraad inkoopt maar direct laat leveren vanuit de groothandel of fabrikant. Doorgaans zal er geen vermelding van de winkel of producent op de verpakking worden vermeld. Omdat veel dropshipping webshops goederen bestellen uit China kunnen levertijden relatief lang zijn en er is minder zicht op de kwaliteit van de geleverde goederen. De verkoper hoeft niet expliciet aan te geven dat het dropshipping betreft, het is wel verplicht om lokale contactinformatie te vermelden op de site. Duidelijk aangeven wat levertijden en voorwaarden zijn is ook van belang. De verkoper blijft verantwoordelijk voor een correcte afhandeling van de transactie en dient zorg te dragen voor zaken als privacy, gegevensbescherming en verschuldigde BTW en/of omzetbelasting.

Service en garantie

Op producten is fabrieksgarantie van toepassing. Toch is het de verkoper die verantwoordelijk is om service te verlenen en te voldoen aan de wettelijke garantievoorwaarden. Dit geldt ook voor het wettelijk zichttermijn. Daarmee loopt de verkoper wel risico als de producten kwalitatief niet in orde zijn. Het gebrek aan service is een veelgehoord probleem bij dropshippers al hoeft dit niet altijd het geval te zijn.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z