Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een Uitstappagina of Exit Page is de pagina van waaruit bezoekers navigeren naar een andere website. Dit kan door het afsluiten zijn van de browser of het bezoeken van een ander domein. Wat is een Uitstappagina en waarom is deze pagina van belang voor het optimaliseren van een website?

Wat is een Uitstappagina?

De Landingspagina is de pagina waarop iemand een website binnenkomt, de Uitstappagina is de laatst bezochte pagina op dezelfde website. Wanneer er slechts één pagina wordt bezocht zal dit dezelfde pagina zijn. Er wordt hierbij gekeken naar het verlaten van een domein of website, waar meerdere pagina’s op aanwezig kunnen zijn. Het is mogelijk dat de bezoeker voldoende informatie heeft gevonden, of dat het antwoord juist niet op de site te vinden is. De aanbieder van de website kan dit faciliteren door bijvoorbeeld Backlinks te plaatsen, dit zijn koppelingen die verwijzen naar een andere website.

Is de website verlaten goed of slecht?

Op zich heeft de Uitstappagina geen kwalitatieve waarde, het belang wordt bepaald door de aard van de pagina en de reden waarom de bezoeker het domein verlaat. In een webshop kan de standaard navigatie zijn: homepage – categorie pagina – product pagina – winkelmandje – kassa – bedankpagina. Wanneer de bezoeker op één van de pagina’s voor de bedankpagina afhaakt kan dit op een probleem duiden. Dit kan van technische aard zijn, bijvoorbeeld wanneer er een plugin niet goed laadt. Het kan ook duiden op een fout in de navigatie waardoor verdergaan niet mogelijk is. Of de winkelende bezoeker vindt de totaalprijs toch wat te hoog en sluit het venster.

Verschil tussen Exit Rate en Bounce Rate

De Uitstappagina kan in twee statistieken voorkomen. Als eerste de Exit Rate, daarbij worden het aantal bezoekers geteld die via een specifieke pagina de website verlaten. Vervolgens de Bounce Rate, dit zijn de bezoekers die een webpagina verlaten zonder enige vorm van interactie op de pagina.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z