Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Een doorway page is een webpagina die direct doorverwijst naar een andere pagina. Het is een Black Hat SEO techniek om een hoge positie in de zoekresultaten te verwerven. Bij een bezoek zal er direct naar een andere pagina worden doorverwezen die niets te maken heeft met de zoektermen of intentie van de bezoeker. Wat is een doorway page en wat betekent Black Hat SEO?

Wat is een doorway page?

Voor dat we de betekenis van doorway page nader bekijken is het van belang om te weten wat Black Hat SEO betekent. SEO staat voor Search Engine Optimization. Webpagina’s worden ontworpen met als doel zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te verschijnen. In principe zijn optimalisaties met een meerwaarde voor de bezoeker ook goed voor SEO. Black Hat SEO is puur gericht op het misleiden van het zoekalgoritme om een hoge ranking te bewerkstelligen. De bezoeker heeft er geen voordeel van en kan zelfs misleid of opgelicht worden. Een doorway page is een voorbeeld van zoekmachine optimalisatie die niet voldoet aan de richtlijnen van Google.

Hoe werken doorway pages?

Het zoekalgoritme is ontwikkeld om iemand die een vraag stelt in een zoekmachine een zo relevant mogelijk antwoord te bieden. Hiervoor worden honderden criteria gewogen. Webcrawlers indexeren websites, het algoritme geeft ze een waardering en bepaalt de relevantie. Een crawler leest de pagina als een bezoeker, het blijft echter een stukje software. Een doorway page ziet er voor het algoritme anders uit dan voor de bezoeker, met als doel bij populaire zoektermen bovenaan in de zoekresultaten te verschijnen. Het algoritme denkt dat deze pagina relevant is, de bezoeker zal pas na het klikken ontdekken dat er doorverwezen wordt naar een compleet andere pagina. De methode hiervoor wordt ook wel ‘cloaking’ genoemd.

Het gebruik van doorway pages is door verbeteringen in het algoritme verleden tijd. Er zijn echter wel White Hat SEO methoden die erop lijken, zoals een redirect wanneer een pagina verplaatst of verwijderd is.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z