Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Wat is evergreen content?

Evergreen content is informatie op het internet die niet tijdgebonden is en geen of weinig nieuwswaarde heeft. Het kan wel interessant zijn voor specifieke doelgroepen over een langere periode. Deze informatie blijft dus altijd ‘vers’ voor iedere bezoeker, ongeacht wanneer ze de pagina bezoeken. Wat is evergreen content en welke invloed hebben deze pagina’s op SEO?

Definitie evergreen content

Internet is een medium dat zich uitstekend leent voor nieuwswaardige content. Als er een grote brand is uitgebroken in de omgeving kun je informatie over dit onderwerp via Google al terugvinden voordat de brand geblust is. Evergreen content is het tegenovergestelde van nieuwswaardige informatie. Het maakt niet uit of je de pagina vandaag of volgend jaar bezoekt, de informatie blijft relevant voor de bezoeker.

Welke onderwerpen blijven ‘groen’?

Veel onderwerpen lenen zich voor evergreen content, zolang ze niet direct verwijzen naar actuele onderwerpen. Denk aan een YouTube video met gitaarakkoorden voor beginners, er zijn altijd mensen op zoek naar deze informatie. Tuintips voor de zomer zijn afhankelijk van het seizoen, dit jaargetijde komt wel ieder jaar weer terug. Naslagwerken of terugblikken kunnen ook evergreen zijn omdat ze verwijzen naar het verleden. Feitelijke informatie kan ook geschikt zijn tenzij er nieuwe ontwikkelingen zijn. Dit soort content kan hier wel op aangepast worden.

Evergreen content voor SEO

Er zijn veel websites en content creators die inhaken op de actualiteit om bezoekers te trekken. Nieuws vandaag kan morgen alweer verouderd zijn waardoor het aantal views na een hoge piek snel zal afnemen. Om hoog te blijven scoren is het daarmee van belang om steeds nieuwe content te blijven maken. Hoewel evergreen content doorgaans minder hoge pieken kent kan het aantal views cumulatief flink oplopen. Als veel personen over een langere periode zoeken naar informatie en steeds weer dezelfde evergreen pagina naar voren komt, dan zal de zichtbaarheid alleen maar toenemen en mogelijk ook de inkomsten die hieruit voortvloeien.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z