Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Een internetbureau of in het Engels ‘internet agency’ is een bedrijf dat gespecialiseerd is in internet marketing, webdesign of beide. Naast het ontwerp van websites zijn er ook professionals die helpen om de zichtbaarheid van deze websites te verhogen middels zoekmachine optimalisatie, online advertenties, Influencer marketing en andere methoden. Wat is een internetbureau en welke diensten leveren deze bedrijven?

Wat is een internetbureau?

Met ruim de helft van de wereldbevolking online zou de werking van het internet niet zo’n mysterie moeten zijn. In praktijk blijkt dit wereldwijde netwerk van servers en (draadloze) verbindingen enorm complex om vat op te krijgen. Zelfs wanneer een bedrijf zelf in staat is om een website te bouwen, is het niet gegarandeerd dat er ook mensen zijn die deze site zullen bezoeken. Een internetbureau kan opgesplitst worden in twee soorten dienstverlening.

1. Webdesign

Een website moet zowel vorm als inhoud hebben. Voor beide aspecten geldt een zekere technische expertise en creativiteit. Met een CMS als WordPress of een webbuilder zoals Wix is het mogelijk om een website te ontwerpen. Maar bijvoorbeeld de functionaliteit testen voor alle bezoekers zal een uitdaging zijn. Ook de vormgeving moet aansprekend zijn, en aansluiten op de huisstijl van het bedrijf of de organisatie. Een internetbureau dat gespecialiseerd is in webdesign kan hierbij van dienst zijn.

2. Internet marketing

De beste webpagina kan onzichtbaar blijven zonder marketing. Met pakweg twee miljard websites online is het lastig om boven te komen drijven in Google. SEO experts zorgen ervoor dat niet alleen de vindbaarheid van een website wordt verhoogd, ze bepalen ook concrete doelen, ze kunnen een marketing strategie inrichten en uitvoeren. Ook verzorgen zij de analyse van de resultaten. Om de lijntjes kort te houden werken deze professionals doorgaans ook samen met webdesigners.

 

In praktijk leveren internetbureau’s vaak beide diensten om zo een A tot Z strategie te kunnen realiseren. Het “Internet Research Agency” is een berucht Influencer bedrijf uit Rusland, dat door de Amerikaanse autoriteit in 2017 werd bestempeld als “Troll farm” en een rol gespeeld zou hebben in de verkiezing van Donald Trump.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z