Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

H3 is één van de zes H-tags die gebruikt worden op webpagina’s om titels en subtitels aan te duiden in de HTML code. Deze tags worden toegepast om de visualisatie van tekst op een pagina te bepalen en indien gewenst via een CSS aan te passen. Daarnaast is het een manier om pagina’s beter vindbaar te maken voor zoekmachines. Wat is een H3 tag en zijn deze tags belangrijk voor SEO?

Wat is een H3 tag?

Een webpagina kan veel tekst bevatten. Een pagina die honderden of duizenden woorden bevat zal op een overzichtelijke wijze moeten worden ingedeeld om leesbaar te zijn. Net zoals bij drukwerk is het mogelijk om gebruik te maken van alinea’s om segmenten van elkaar te scheiden. Daarnaast is het gebruikelijk om segmenten te voorzien van een subtitel. Dit maakt het ‘scannen’ van een pagina eenvoudiger voor zowel bezoekers als voor webcrawlers die de pagina indexeren voor zoekmachines als Google.

Wanneer H3 toepassen?

H1 is de titel tag en wordt niet vaker dan eenmaal gebruikt op een pagina. H2 is een subtitel tag die onbeperkt gebruikt kan worden zolang het een functie vervult. Denk aan een pagina over zoekmachine optimalisatie met een onderdeel over grafisch ontwerp, een onderdeel over HTML en een onderdeel over analyse tools. Bij ieder onderwerp kan weer een onderverdeling worden gemaakt zoals een stuk over Google Analytics of Ahrefs bij analyse tools. De subonderwerpen kunnen gedefinieerd worden met H3-tags. De weergave zal anders zijn dan een H2 tag, dit kan via een CSS eenvoudig worden ingesteld.

H3 voor SEO

Algemeen wordt aangenomen dat H2 tags de meeste waarde hebben voor zoekmachine optimalisatie. Dit betekent echter niet dat H3 geen waarde heeft. Bij de indeling van een pagina is een logische opbouw van belang voor de bezoeker. Als de lezer tevreden is met de content en de weergave dan leidt dit tot een hogere engagement wat weer positieve gevolgen heeft voor zowel de conversie als de ranking in zoekmachines.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z