Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Het internet is een wereldwijd netwerk van computers dat het mogelijk maakt voor mensen, bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen om met elkaar te communiceren en informatie te delen. Dit netwerk bestaat uit miljoenen computers, servers, en kabels, waaronder die op de zeebodem, om overal ter wereld verbinding mogelijk te maken.

Hoe werkt het internet?

De kern van het internet is dat het een open platform biedt waarop iedereen toegang heeft tot een schat aan informatie en waar men kan communiceren via e-mail, sociale media, en andere online kanalen. Om toegang te krijgen tot het internet, heb je een apparaat nodig zoals een computer, smartphone of tablet, die verbonden is met het internet via Wi-Fi of een mobiel netwerk. Eenmaal online, gebruik je een webbrowser zoals Google Chrome, Safari, of Firefox om informatie op te zoeken of websites te bezoeken.

Het internet werkt op basis van digitale protocollen en systemen die zorgen voor een snelle en veilige uitwisseling van informatie. Een essentieel onderdeel hiervan is het IP-adres, een uniek nummer toegewezen aan elk apparaat op het internet, waardoor apparaten elkaar kunnen identificeren en communiceren.

World Wide Web

Het World Wide Web, vaak verward met het internet, is slechts een deel van het internet. Het is een systeem van webpagina’s en websites die via hyperlinks met elkaar verbonden zijn en toegankelijk zijn via een webbrowser. Deze content kan tekst, audio, video, afbeeldingen en andere media omvatten. Hoewel er miljarden websites bestaan, wordt een klein percentage daarvan verantwoordelijk geacht voor het grootste deel van het internetverkeer.

Als jij iets opzoekt op het internet, reist jouw zoekopdracht via verschillende computers tot het vindt wat je zoekt. Dan wordt die informatie terug naar jouw computer gestuurd, zodat je het op je scherm kunt zien.

Als je iets wilt laten opvallen op het internet, of het nu voor persoonlijk gebruik, je bedrijf, of je merk is, Doubleweb regelt dit voor jou. Wij bieden diensten voor het bouwen van een website, het opzetten van een webshop, en branding om je online aanwezigheid te versterken. Jouw site komt op het internet dankzij de expertise van Doubleweb.

Dark Web

Het internet bestaat uit verschillende delen. Ten eerste is er het deel dat iedereen kan zien, zoals websites en sociale media. Maar er is ook een verborgen deel dat niet zomaar met Google of een andere zoekmachine te vinden is. Dit verborgen deel bevat pagina’s die speciaal zijn gemaakt voor privégebruik, zoals voor bedrijven of alleen voor mensen die ervoor betalen.

Het ‘Dark Web’. Dit is een heel goed beveiligd stukje van het verborgen internet. Sommige mensen gebruiken het om hun privacy te beschermen, zoals journalisten die in gevaarlijke gebieden werken. Maar er zijn ook mensen die het gebruiken voor illegale dingen, zoals hackers of mensen die verboden spullen verkopen.

Het is belangrijk om kritisch en voorzichtig te zijn online. Niet alle informatie op het internet is accuraat of veilig. Toch biedt het internet ongekende mogelijkheden voor leren, ontdekken en communiceren.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z