Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Het internet is een netwerk dat computers wereldwijd met elkaar verbindt, en bedrijven, overheden, scholen of personen met elkaar laat communiceren en informatie laat delen. Dit is mogelijk door een combinatie van computers, servers, kabels, satellieten en software. De verbindingen kunnen één op één tot stand worden gebracht, via andere kanalen of in groepen. Wat is internet en hoe groot is dit netwerk eigenlijk?

Wat is het internet?

Eind 2018 is berekend dat de hoeveelheid data gedeeld via internet vijf exabytes per dag bedraagt. Dit is te vergelijken met 40.000 films van twee uur op DVD … per seconde. Om dit wereldwijde web van verbindingen tot stand te brengen ligt er honderdduizenden kilometers kabel verspreid over de continenten, met nog meer kabels op de zeebodem om de wereld met elkaar in verbinding te brengen. Deze bekabeling is van groot belang voor de werking van het internet. Zo zorgde schade aan slechts twee onderwater kabels voor grootschalige uitval in Afrika, het Midden-oosten, India en Pakistan. Volgens Huawei zou de ICT industrie in 2025 maar liefst 20% van alle elektriciteit in de wereld gebruiken.

World Wide Web

Het web is een visuele manier om data op het internet bereikbaar te maken. Deze content kan bestaan uit tekst, audio, video, afbeeldingen en andere soorten media. Er zijn ongeveer 2 miljard websites op het web waarvan de meeste niet of nauwelijks bezocht worden. Slechts 0,1% van alle websites zorgt voor ruim de helft van al het internetverkeer.

Dark Web

Het internet is verdeeld in informatie die publiekelijk zichtbaar is, content die niet direct vindbaar is via crawlers of personen, en niet-geïndexeerde pagina’s zoals die bijvoorbeeld voor intranet doeleinden of abonnees gebruikt worden. Het Dark Web is een streng beveiligde omgeving binnen het ‘Deep Web’ die gebruikt kan worden om privacy te waarborgen voor bijvoorbeeld journalisten, maar ook voor criminelen zoals hackers en verkopers van illegale producten.

 

Volgens de meest gangbare cijfers zou de helft van de wereldbevolking in de loop van 2019 online zijn, waarvan met name in ontwikkelingslanden mobiel internet de standaard is.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z