Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Wat is een apenstaartje?

Apenstaartje is de Nederlandse term voor het @ symbool, een karakter dat geen deel uitmaakt van het alfabet maar wel vaak gebruikt wordt voor internet toepassingen. De Engelse uitspraak is ‘at’ of fonetisch ‘et’ waarmee de betekenis als karakter in e-mailadressen duidelijk wordt. Wat is een apenstaartje en is dit symbool bedacht voor internet gebruik of bestaat het al langer?

Definitie apenstaartje

De oudste instantie van het apenstaartje teken dateert uit 1536 waar het karakter werd gebruikt in economische documenten van kooplieden uit Venetië. Er zijn overigens al oudere documenten bekend maar daar betrof het de letter ‘a’ die op een sierlijke wijze geschreven werd. Overigens wordt het @ teken nog steeds regelmatig gebruikt in bijvoorbeeld logos als de letter ‘a’ in een merknaam of woord, wat feitelijk gezien niet juist is.

Waar komen @ e-mailadressen vandaan?

Ray Tomlinson, één van de programmeurs binnen de voorloper van het internet; ARPANET, had een symbool nodig om de naam van een persoon te scheiden van de computer die deze persoon gebruikte. Omdat het @ teken reeds aanwezig was op een toetsenbord maar niet vaak gebruikt werd koos hij voor het apenstaartje teken. De uitspraak ‘at’ staat dus voor een persoon die zich op een computer ofwel server bevindt.

Apenstaartje op social media

Twitter was het eerste social media platform dat verwijzingen naar gebruikers eenvoudig maakte door het @ teken voor de naam te zetten. Andere social media platformen zouden dit voorbeeld volgen, nu is dit de standaard wijze om antwoord te geven op berichten. De applicatie interpreteert deze schrijfwijze als een verwijzing en koppelt hier direct een interactieve link aan.

Waar staat de afbeelding voor?

Een apenstaartje lijkt op de letter ‘a’ die uitloopt in een cirkel. De verwijzing naar een aap komt in meerdere talen terug, ook als het woord voor aap niet met de letter ‘a’ begint. Ook staart, slurf, slakkenhuis en rolmops komen voor. Het is daarbij opvallend dat er vaak wordt verwezen naar dieren of delen daarvan. In het Hebreeuws is voor het bekende kaneelgebakje ‘shtrudel’ gekozen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z