Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een backlink is een koppeling op een webpagina naar een andere webpagina die op een ander domein gehuisvest is. Het is een verwijzing naar content die op enige wijze gerelateerd is aan de huidige pagina. Naast navigeren op het internet door gebruikers geeft het ook informatie aan het zoekalgoritme van zoekmachines. Wat zijn backlinks en waarom zijn ze van belang voor SEO?

Wat zijn backlinks?

Het World Wide Web is zo genoemd omdat de koppelingen wel iets weg hebben van een spinnenweb. Iedere pagina staat in relatie tot één of meer andere pagina’s. Soms ontstaan deze koppelingen organisch, denk aan een auto blogger die een link legt naar een website van een autofabrikant. Het is ook mogelijk om backlinks als een vorm van marketing te gebruiken. Door links uit te wisselen (link exchange) of betaalde koppelingen te publiceren kan de vindbaarheid van een pagina toenemen.

Waarom zijn backlinks belangrijk voor SEO?

De betekenis van backlinks ligt aan de basis van het internet. Door te verwijzen naar andere pagina’s kan de gebruiker navigeren op het internet, zonder een URL handmatig in te geven. Zoekmachines zoals Google maken gebruik van deze koppelingen om te bepalen hoe relevant een pagina is voor iemand die een zoekopdracht ingeeft. In Google heeft dit PageRank. Dit algoritme is genoemd naar Larry Page, mede-oprichter van Google. Het werd voor een deel gebaseerd op het RankDex algoritme van Robin Li. Dit zou later geïntegreerd worden in Baidu, de Chinese equivalent van Google.

Is meer altijd beter?

Meer backlinks betekent meer populariteit en daarmee een hogere relevantie. Dus het verzamelen van dit type koppelingen kan de ranking in zoekmachines verbeteren. Er zijn honderden criteria waar de uiteindelijke positie op gebaseerd wordt, toch blijft backlinking van belang voor SEO. Omdat er in het verleden veel misbruik is gemaakt van backlinking buiten de richtlijnen van Google is de invloed minder dan voorheen. Toch blijft het van belang om bij zoekmachine optimalisatie te werken aan backlinks.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z