Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Briefing staat voor een uitleg met informatie of instructies. Dit kan in persoon plaatsvinden door bijvoorbeeld een teamleider die instructies geeft aan een werknemer of een opdracht die online per mail wordt versterkt. Het is van belang dat de uitleg duidelijk is zonder overbodige informatie om ervoor te zorgen dat het resultaat aansluit op de verwachtingen. Wat is een briefing en hoe breng je informatie het beste over?

Wat is een briefing?

Een bekend voorbeeld van een briefing vindt plaats in het leger. Een commandant geeft nauwkeurige instructie aan soldaten om een missie uit te voeren. Het is van belang dat iedere participant precies weet wat de plannen zijn en welke taak ze als individu vervullen binnen het grote geheel. Als de informatie niet duidelijk is voor alle betrokkenen dan kan dit tot complicaties leiden tijdens de uitvoer van de missie. Ook in het bedrijfsleven worden vaak briefings verstrekt. Dit kan in persoon door een vergadering te organiseren maar het is ook mogelijk via (video)chat of e-mail.

Briefings in marketing

Bedrijven die investeren in marketing en promotie verspillen volgens onderzoek ruim een kwart door briefings te sturen die niet goed zijn geschreven. Als de boodschap niet duidelijk is dan zal het resultaat niet voldoen aan de verwachtingen. De persoon of het team dat de briefing samenstelt moet ervoor zorgen dat de boodschap duidelijk wordt geformuleerd en dat het gewenste resultaat helder wordt omschreven. Enkele kenmerken van een goede briefing zijn:

  • Geschreven in een schrijfstijl die de ontvanger begrijpt.
  • Toegespitst op een specifiek onderwerp.
  • Formulering van doelstelling.
  • Uitleg over evualuatie methode.
  • Bij meerdere participanten inzage in proces en samenwerking.

Als een project niet goed wordt uitgevoerd dan kan dit diverse oorzaken hebben. De eerste briefing moet een solide basis vormen voor de rest van het traject, als dit niet het geval is dan kunnen er later complicaties ontstaan die je de uitvoerende partij niet in de schoenen kunt schuiven.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z