Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Definitie keywordtag

Keywordtag wordt ook wel meta keyword tag genoemd. Het is een methode die gebruikt wordt om webcrawlers informatie te geven over de inhoud van een pagina. Wat is de betekenis van keywordtag en hebben deze tags nog steeds een functie?

Toen search engines navigeren op het internet eenvoudiger zouden maken voor de miljoenen internetgebruikers die hun eerste stappen online maakten, was metadata van groot belang om het wereldwijde web te indexeren. Een keywordtag is een sleutelwoord, een term die de inhoud van de pagina beschrijft. Als de keywords ‘kleding’, ‘shirt’ en ‘rood’ zijn dan weet de webcrawler direct dat de pagina over een shirt gaat met een rode kleur. Iemand die zoekt op deze woorden zal dan deze pagina als eerste te zien krijgen. Keywordtags helpen zoekmachines pagina’s beter te begrijpen, tenminste dat was het idee…

Black Hat SEO

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Er worden verschillende methoden toegepast om de vindbaarheid en ranking in zoekmachines te verbeteren. Als deze methoden niet volgens de richtlijnen van de search engine worden uitgevoerd dan spreken we van Black Hat SEO. De keywordtag bleek uiterst effectief te zijn om pagina’s bovenaan in de zoekresultaten te krijgen. Door gewoon de meeste populaire zoektermen van dat moment in de metadata op te nemen zou een pagina hoog scoren ongeacht de werkelijke inhoud van de pagina. Dit gat werd gedicht in algoritme updates.

Zijn keywords en tags nog steeds belangrijk?

Google heeft jaren geleden aangegeven niet langer naar keywordtags te kijken maar de feitelijke inhoud van de pagina’s te analyseren. Er zijn andere meetpunten die veel zwaarder wegen, dankzij kunstmatige intelligentie en semantisch zoeken kunnen zoekopdrachten veel beter gekoppeld worden aan relevante zoekresultaten. Het gebruik van strategische keywords op de pagina’s blijft van belang maar het invullen van keywordtags niet. De meta titel en meta beschrijving worden nog wel overgenomen terwijl de keyword tag geen onderdeel meer uitmaakt van SEO.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z