Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een metatag is een stukje tekst die de inhoud van een webpagina beschrijft. Deze tags zijn niet direct zichtbaar op de pagina, maar bevinden zich in de code van de webpagina. Ze geven zoekmachines informatie over de inhoud van de pagina. Wat is de metatag description en is op welke wijze is deze informatie van belang voor SEO?

Wat is een metatag?

Het is voor een webcrawler van een zoekmachine praktisch om alle relevante informatie over een webpagina snel te kunnen vinden. Door de HTML code te voorzien van metatags kunnen bots direct een goed beeld krijgen van de inhoud op de pagina, en deze informatie gebruiken om de positie in de zoekresultaten te verbeteren. Dit is een iets andere vorm van tagging zoals deze veel op dynamische pagina’s zoals webshops wordt toegepast. In dit geval zijn de tags wel zichtbaar, en kunnen door bezoekers handmatig worden toegevoegd of verwijderd. In dat geval is het een manier van filteropties in- en uitschakelen. Metatags zijn in principe alleen zichtbaar voor bots en crawlers zoals deze voor zoekmachines gebruikt worden.

Taggen voor SEO

Er zijn verschillende soorten metatags waaronder:

  • Keyword attribuut: Een aantal keywords die relevant zijn voor de pagina.
  • Title tag: Deze tekst wordt boven in de browser weergegeven en wordt aangemerkt als pagina titel.
  • Description attribuut: Hier komt een korte beschrijving van de pagina te staan.
  • Robots attribuut: Dit geeft specifieke informatie aan bots over de wijze waarop de pagina geïnterpreteerd moet worden.

Omdat er vaak gebruik werd gemaakt van misleidende informatie in de metatag description zijn de zoekalgoritmen verfijnd en kijken ze nu meer naar de context van de pagina’s, de inhoud en de website als geheel. Misleidend gebruik van metatags wordt ook wel keyword spamming genoemd, en kan bestraft worden met een lagere ranking of een complete verwijdering uit de zoekresultaten pagina’s. De zichtbare informatie zoals de titel en meta beschrijving heeft nog wel steeds een grote waarde voor zowel zoekmachines als voor internet gebruikers.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z