Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een heading tag maakt onderdeel uit van de HTML code van een webpagina. Het is een indicatie van het type titel of subtitel gedefinieerd met H1 t/m H6. Deze tags kunnen worden gekoppeld aan een standaard visuele weergave op een pagina. Wat is een heading tag en waarom zou je ze gebruiken op een HTML pagina?

Wat is een heading tag?

Een boek heeft een titel en soms een subtitel. Er zijn teksten die nog verder worden onderverdeeld in bijvoorbeeld hoofdstukken met namen en meerdere niveau’s. Online wordt de structuur van een tekst voor een deel bepaald met heading tags. Deze informatie in de HTML code kan bijvoorbeeld worden gebruikt om koppen in een groter lettertype weer te geven, het heeft daarnaast ook een waarde voor SEO.

Heading tags voor SEO

Bots zoals de webcrawler van Google indexeert pagina’s door ze te analyseren. Een heading tag geeft informatie over de inhoud van een pagina en maakt scannen eenvoudiger. Door gebruik te maken van de juiste pagina structuur en keywords in de H-tags kan de vindbaarheid in zoekmachines worden verbeterd. Met name de H2 subtitels worden toegepast voor dit doel. Het is overigens niet zo dat de bots alleen scannen op titels, ze analyseren wel degelijk de body tekst op zoek naar referentiepunten.

Heading tag voor bezoekers

Wat hebben bezoekers aan deze titels? Door de tekst te verdelen in segmenten met beschrijvende (sub)titels wordt het lezen van een pagina prettiger. Dit is voordelig voor de bezoeker maar ook voor commerciële doeleinden. De aandacht van het publiek wordt vastgehouden, de kans op de gewenste conversie ligt hoger. De H1 titel hoeft niet hetzelfde te zijn als de pagina titel die wordt weergegeven in Google.

Door voor iedere heading tag in het CSS een standaard weergave te bepalen is het eenvoudig om te indeling van pagina’s te optimaliseren voor de bezoeker. Er hoeft voor de webdesigner minder handmatig ingesteld te worden.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z