Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een API is een set aan functies en procedures om applicaties te bouwen die toegang hebben tot de mogelijkheden of data binnen een besturingssysteem, een app of een andere dienst. Ze geven aan hoe software elementen met elkaar moeten communiceren. Daarnaast worden ze gebruikt in de ontwikkeling van grafische gebruikersinterface componenten. Wat is API en hoe werkt de Google API?

Wat is een API?

Een Application Programming Interface kan in vele vormen komen, en op diverse manieren gebruikt worden afhankelijk van de toepassing. Zo zijn er web services zoals SOAP, XML-RPC, JSON-RPC en REST. SOAP is een officiële standaard omdat het een protocol betreft, REST voldoet niet aan een officiële standaard. Een framework is een collectie van API’s die als doel hebben het bouwen van applicaties eenvoudiger te maken. Je kunt als developer ook een Google API key aanvragen.

Application Programming Interface Key

Een API key is een unieke identificatie methode om een gebruiker, ontwikkelaar of programma te identificeren. Normaal gesproken wordt deze key gebruikt om een project te identificeren in plaats van een persoon. De API key zal doorgaans rechten hebben op de API die ermee geassocieerd is.

Integratie van Google diensten

De Google API is een tool die toegang biedt tot de diverse Google diensten en applicaties. Voor beperkte toepassingen is deze tool gratis te gebruiken, bij veelvuldig gebruikt moet er betaald worden. Dit gaat op basis van een krediet. De Google API kan worden aangeroepen via de Google Cloud Platform Console. Hier kan een key worden aangevraagd voor de gewenste dienst.

Koppelingen maken tussen diensten en producten

Veel grote bedrijven als Dropbox, Twitter en Facebook bieden API’s aan om de integratie van services eenvoudiger te maken. Het biedt de bedrijven meer mogelijkheden om hun diensten te integreren binnen andere diensten en producten met behoud van controle over de service. De developer kan snel extra functionaliteit integreren wat het ontwikkelproces zal versnellen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z