Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een Titletag is een HTML element waarin de titel van een webpagina wordt weergegeven. Deze titel is zichtbaar in de adresbalk en in de zoekresultaten pagina’s van zoekmachines zoals Google. Deze titel wordt niet weergeven op een HTML pagina. Wat is een Title tag en hoe verschilt deze tag met een H1-tag?

Wat is Titletag?

Wanneer iemand zoekt in Google zal er een lijst resultaten getoond worden. Deze titels komen voort uit de Titletag van de pagina die gekoppeld is aan de unieke URL. Hoewel er regelmatig wordt gedacht dat de Title tag betekenis hetzelfde is als de H1-tag is dit niet het geval. Bij een H1-tag gaat het om de titel op de pagina zelf. Deze titels kunnen hetzelfde zijn maar dit hoeft dus niet. In principe is de Titletag niet direct zichtbaar op de pagina, alleen in de adresbalk wanneer de tag is ingevuld. De H1-tag wordt niet vertoond in een zoekmachine als titel. Hoewel het dus beide titels betreft, is zowel de plaatsing als de functie anders.

Hoe worden Titletags opgebouwd?

Er zijn in principe weinig restricties om deze tags te bepalen, er zijn wel richtlijnen om de leesbaarheid en attractiewaarde te verhogen. De HTML code is:

<head><title>HIERSTAATDETITEL</title></head>

Enkele tips bij het schrijven van een titel zijn:

  • Het ideale aantal karakters ligt tussen 50-60. Zo zal de complete titel zichtbaarheid zijn op de zoekresultaten pagina.
  • Alle standaard karakters zijn te gebruiken, het wordt sterk afgeraden om alleen hoofdletters te gebruiken.
  • Hoewel het zoekalgoritme deze tekst niet gebruikt in de ranking, kunnen zoektermen wel aanspreken bij personen die zoeken op deze termen.
  • De tekst dient een accurate beschrijving te geven van de achterliggende pagina zonder alles prijs te geven.

Hoewel vaak de H1-titel en de Title tag hetzelfde zijn, hebben ze een andere betekenis en bieden ze andere mogelijkheden om de bezoeker te informeren en mogelijk tot actie aan te zetten.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z