Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Een Referrer is letterlijk een referent, een persoon of andere entiteit die doorverwijst naar iemand of iets anders. Bij een doorverwijzing is de bron altijd van belang. Om een verificatie uit te voeren, om de kredietwaardigheid te bepalen of bijvoorbeeld om een commissie uit te keren aan de referent. Wat is een Referrer en wat zijn voorbeelden van referenten?

Wat is Referrer?

De samenleving is een keten van personen die op een bepaalde wijze met elkaar in verbinding staan. Wanneer iemand een actie uitvoert om een persoon in contact te brengen met een ander persoon, dan spreken we van een referent. Er zijn diverse toepassingen van deze term. Wat betekent Referrer in praktijk? Hier zijn drie voorbeelden:

1. Personen

Een werkzoekende stapt binnen bij een bedrijf. Tijdens een eerste gesprek geeft deze persoon aan dat hij/zij is doorverwezen door een professional in dezelfde sector. Deze referent staat in voor de kwaliteiten van de werkzoekende. Deze professional kan een rol spelen in het helpen van de werkzoekende om een geschikte baan te vinden, ook de werkgever wordt geholpen omdat de kwaliteiten van de werkzoekende overeenstemmen met de vacature.

2. Websites

In een HTTP Referrer link staat de herkomst van een bezoeker vermeld. Het internet is een aaneenschakeling van websites en pagina’s, het is eenvoudig om te bepalen wat de laatst bezochte pagina is geweest bij het klikken op een hyperlink. Dit kan van pas komen voor statistische data of voor commerciële doelstellingen.

3. Affiliates

Bij Affiliate marketing krijgt een Affiliate een commissie uitgekeerd wanneer er een transactie tot stand komt dankzij een doorverwijzing vanuit de Affiliate. Op het moment dat er een verkoop wordt afgerond kan via een tracking cookie de Referrer worden bepaald. Bij meerdere Referrers zijn er verschillende opties om tot uitkering over te gaan, afhankelijk van de aanbieder.

Zowel de fysieke wereld als de digitale cyberspace bestaat er een netwerk van contacten, bij Referrers betreft het een directe lijn van de bron naar de bestemming.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z