Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Rich Snippets zijn zoekresultaten in Google die meer informatie bieden dan de standaard zoekresultaten. Door gebruik te maken van markup tags die gedefinieerd zijn via Schema.org is het mogelijk voor Google om data uit een webpagina direct op de zoekresultaten pagina’s weer te geven. Wat zijn Snippets en zijn er naast voordelen ook nadelen van deze weergave?

Wat zijn Rich Snippets?

Google is de meest gebruikte zoekmachine geworden vanwege twee redenen: Het zoekalgoritme was beter dan andere algoritmen van concurrerende browsers en de interface was opvallend kaal. In plaats van een onoverzichtelijke lijst met banners, frames en andere zaken was de lege homepage van Google een ware verademing. In de loop der jaren zijn er steeds meer functionaliteiten bijgekomen, toch zijn de zoekresultaten pagina’s vrij overzichtelijk gebleven.

Naast een lijst met URL’s en een korte beschrijving is het mogelijk dat er meer informatie wordt weergegeven op de zoekresultaten pagina. Als iemand zoekt naar een recept voor appeltaart dan wordt het antwoord direct op de SERP gegeven. Als iemand zoekt naar een bedrijf dan kan hier direct een waardering in sterren bij komen te staan. Rich Snippets zijn toevoegingen aan de standaard zoekresultaten, de webmaster kan het algoritme een handje helpen door tags in de webpagina te verwerken.

Markup via Schema

Schema.org biedt een open standaard om webpagina’s beter doorzoekbaar te maken voor webcrawlers. Op basis van deze tags kunnen Rich Snippets worden gegenereerd. In plaats van doorklikken naar de bronpagina wordt het antwoord al direct in de zoekresultaten gegeven. Een potentieel nadeel van Rich Snippets is dat de gebruiker niet altijd nog de bronpagina hoeft te bezoeken. Een verhoogde zichtbaarheid vertaalt zich dus niet standaard naar meer bezoekers of een hogere conversie. De zichtbaarheid van informatie en daarmee ook de aanbieder wordt beter, of het leidt tot conversie optimalisatie is niet te garanderen. Rich Snippets biedt kansen voor SEO mits het op een doordachte wijze wordt geïmplementeerd.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z