Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Jetpack WordPress is een plugin voor het bekende content management systeem dat bestaat uit tientallen modules die extra functionaliteit bieden aan het core systeem van WP. Het betreft de meest populaire plugin voor het Open Source CMS dat ontwikkeld werd door experts met als primaire doel het standaard systeem veiliger en sneller te maken. Wat is Jetpack WordPress en waarom zit deze functionaliteit niet standaard in dit systeem?

Wat is Jetpack WordPress?

Het meeste gebruikte CMS ter wereld is WordPress met de rest van het peloton op ruime afstand. Toch begon het systeem als blogging platform en zou later pas uitgroeien tot een volwaardig Content Management Systeem. Hoewel het woord ‘volwaardig’ wellicht niet helemaal terecht is. WP is meer een lege kapstok met een robuuste fundering waar externe ontwikkelaars nieuwe functionaliteit aan kunnen toevoegen.

Wat is er mogelijk met Jetpack?

De definitie van de Jetpack WordPress plugin is een soort Zwitsers zakmes om de veiligheid en snelheid van een WP website te verbeteren. De standaard functies zijn gratis te gebruiken, als het doel is om geld te verdienen met een website dan zal een upgrade nodig zijn. De lijst aan features is lang waarbij opties om de website veiliger en sneller te maken de boventoon voeren. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • Automatisch backups maken
  • Websites migreren naar een nieuwe hosting provider
  • AMP website optimalisatie doorvoeren
  • Optimale caching voor kortere laadtijden
  • Publiceren naar social media kanalen

De functionaliteit kan verder uitgebreid worden door er andere plugins zoals WooCommerce aan te koppelen.

Alleen voor WordPress.com

Een vereiste voor de Jetpack WordPress plugin is een account op WordPress.com. Hoewel het WP systeem onder een Open Source licentie is vrijgegeven en gratis te gebruiken valt is er een commerciële tak die het systeem inclusief hosting aanbiedt. Jetpack is alleen te gebruiken in combinatie met een WordPress.com account. Het is overigens niet verplicht om een betaald abonnement af te nemen, een gratis account is al voldoende.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z