Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Quick Wins zijn verbeteringen die zichtbaar zijn, onmiddellijk voordeel beiden en snel geïmplementeerd kunnen worden. In praktijk betekent dit zaken die eenvoudig en goedkoop doorgevoerd kunnen worden en snel rendement zullen opleveren. Hoewel er geen specifiek tijdspad aan gekoppeld is wordt er doorgaans een periode van 60 tot 90 dagen aan gekoppeld. Wat zijn Quick Wins en wat zijn voorbeelden van dit soort verbeteringen?

Wat zijn Quick Wins?

Wil je direct tien euro van iemand krijgen, of morgen twintig euro? Veel mensen zullen voor tien euro kiezen. Hoewel je morgen het dubbele krijgt voel je direct dat je tien euro in je hand hebt. Het zijn doorgaans niet de grootste en beste verbeteringen, ze openbaren zich wel snel en er is relatief weinig inzet voor nodig om ze te realiseren. Quick Wins heeft meer betekenis dan direct toetsbare voordelen, ze hebben ze ook een psychologisch effect. Iedere ‘overwinning’ geeft een positief gevoel aan de betrokkenen, en spreekt meer aan dan een grote vooruitgang die nog ver in de toekomst ligt. Voorbeelden zijn:

  • Een bedrijf stuurt regelmatig mailings uit. De mails worden handmatig opgesteld en kosten veel tijd. Door gebruik te maken van e-mail marketing software zoals Mailchimp is het mogelijk om standaard templates te gebruiken tegen relatief lage kosten.
  • Een website presteert niet goed in de zoekresultaten van Google. Door enkele tags toe te voegen in de HTML code en de hoofdpagina responsive te maken stijgt de website snel in de ranking.
  • Een online supermarkt heeft producten die bijna over de datum zijn, die niet verkocht worden. In het winkelmandje mag de klant gratis deze producten toevoegen. De supermarkt kan ruimte vrijmaken in het magazijn en afvoer van bedorven waren is niet nodig. De klant is juist blij met deze ‘cadeau’s’.

Een Quick Win voldoet altijd aan de volgende drie voorwaarden:

  1. Met weinig moeite te implementeren.
  2. Lage kosten om door te voeren.
  3. Resultaat dat snel zichtbaar is.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z