Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een mobiele website is een site die geoptimaliseerd is voor smartphones. Zodra een website wordt bezocht op een mobiel apparaat zal een pagina worden geladen die duidelijk wordt weergegeven op een mobiel scherm, soms met beperkte functionaliteit ten opzichte van de volledige site maar dit is niet altijd het geval. Wat is een mobiele website en waarom is het van belang om een mobiele versie van een site aan te bieden?

Wat is een mobiele website?

Het aantal gebruikers van smartphones blijft toenemen, het internetgebruik via mobiele browsers ligt momenteel hoger dan bij desktop en laptop computers het geval is. Omdat zowel het schermformaat als de verhoudingen van een telefoon afwijken in vergelijking met andere schermen, zullen standaard websites op een mobiel scherm niet duidelijk leesbaar of bruikbaar zijn. Door de pagina specifiek in te richten voor touchscreens zijn deze pagina’s geschikt voor telefoons. Bij tablets kan er doorgaans worden gekozen voor een mobiele weergave of een desktop weergave.

Mobile first als SEO

Google, de meest populaire zoekmachine ter wereld, kondigde in 2016 aan dat ze een mobile-first aanpak zouden hanteren in de ranking van zoekresultaten. Dit betekent dat domeinen met een mobiele versie van de website voorrang krijgen op andere websites. Daarbij is onderscheid te maken tussen mobile first en mobile only. Bij mobile first wordt de indeling eerst ontworpen voor mobiele schermen, en daarna opgeschaald naar een desktop ervaring. Bij mobile only is er alleen een mobiele versie van een website beschikbaar. Deze pagina’s zijn wel te bekijken op een groter scherm, maar de indeling zal niet optimaal zijn voor desktops, laptops en tablets. Google wil webdesigners aansporen om rekening te houden met het toenemende aantal mobiele gebruikers door geoptimaliseerde pagina’s een meer gunstige positie in de zoekresultaten pagina’s te bieden. De browser kan herkennen welk type apparaat wordt gebruikt en zal daar de juiste versie van de pagina voor laden.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z