Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Wat is keyword stuffing?

Keyword stuffing is een zoekmachine optimalisatie methode die onder Black Hat SEO valt en daarmee niet aan de richtlijnen van search engines als Google en Bing voldoet. Specifieke zoekwoorden worden toegevoegd aan webpagina’s op zichtbare en onzichtbare elementen met als doel een hogere ranking in de zoekresultaten te behalen. Wat is keyword stuffing en waarom werkt deze methode niet meer?

Definitie keyword stuffing

Als iemand via een zoekmachine zoekt naar de laatste informatie over voetbalwedstrijden, dan is het niet zo vreemd als er een zoekresultaat van een webshop verschijnt die voetballen verkoopt. Het is echter niet de bedoeling dat een website met live webcam sex verschijnt. Die pagina heeft niets te maken met voetballen, hoe kan deze link toch in de zoekresultaten verschijnen? Door in de HTML van deze website woorden te verwerken als ‘voetbal’, ‘uitslag voetbalwedstrijd’ of ‘bekende voetballers’. Door de pagina vol te stoppen met verwijzingen naar populaire zoektermen kunnen websites meer bezoekers trekken. Deze vorm van misleiding wordt keyword stuffing genoemd ofwel het volproppen van een webpagina met zoekwoorden. De verbinding kan bedraad (LAN) of draadloos (WAN) zijn, zowel op één fysieke locatie of decentraal. Het voornaamste kenmerk is dat de data op de server bestemd is voor werknemers en andere betrokkenen partijen.

Google algoritme update

Voordat webcrawlers van zoekmachines in staat waren om volledige pagina’s te scannen en de inhoud in context te plaatsen, werd er vooral gebruik gemaakt van zoektermen die webmasters in de meta data konden opnemen. Deze informatie was niet zichtbaar voor bezoekers maar wel voor de crawler. SEO specialisten zagen een kans om webpagina’s hoger in de zoekresultaten te krijgen door populaire keywords in de meta data op te nemen. Ook op pagina’s werd overmatig gebruik gemaakt van specifieke termen die wel of niet betrekking hadden op de pagina.

Deze keyword stuffing werd door Google ontmoedigd door algoritme updates door te voeren. De Florida update in 2003, de Panda update in 2001 en de Hummingbird update in 2013. De zoekmachine Bing zou in 2014 aangepast worden om keyword stuffing te voorkomen. Websites die zich toch schuldig maakte aan deze praktijk werden lager geplaatst in de zoekresultaten of zelfs volledig verwijderd.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z