Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Websitestructuur is de wijze waarop de navigatie op een website wordt ingedeeld. Door een goede structuur te bepalen kan de bezoeker op de gewenste wijze door een website worden geleid. Daarbij kan er een focus liggen op de gebruikerservaring of op conversie mogelijkheden. Wat is de definitie van websitestructuur en hoe kun je hier als ondernemer de conversie mee verhogen?

Wat is websitestructuur?

Een website heeft doorgaans meer dan één pagina. Er zal een hoofdpagina zijn, subpagina’s en wellicht nog diepere lagen met navigatie. Een logische websitestructuur zorgt ervoor dat de bezoeker eenvoudig door de site kan navigeren. Daarbij kan er gebruikt worden gemaakt van meerdere technieken om de bezoeker van dienst te zijn. Denk aan een broodkruimelpad waar de laatst bezochte pagina’s te vinden zijn met koppelingen om weer terug te navigeren. Of gerelateerde pagina’s die aansluiten op het onderwerp of product op de huidige pagina.

Websitestructuur behoort tot de voornaamste website optimalisatie methoden. Naast snel op de bestemming komen kan het bezoeken van meerdere pagina’s juist een hoofddoel zijn. Denk aan een editorial blog die geld genereert met banner advertenties.

Optimaliseren websitestructuur voor conversie

De kortste route van A naar B lijkt logisch vanuit het perspectief van de bezoeker. Maar dit is niet altijd de beste optie voor een aanbieder. Denk aan een tuincentrum of meubelwinkel die je door de volledige winkel laat lopen om bij de kassa te komen. Bij een e-commerce website zal de websitestructuur in balans moeten zijn op het gebied van gebruiksgemak en commerciële doelstellingen. Stel; een klant wil een pizza online bestellen. Er wordt een product gekozen en de klant klik op de knop ‘bestellen’. Eerst volgen er opties voor bijgerechten, dan een pagina met snacks en drankjes om uiteindelijk bij de kassa uit te komen. Zo kan de omzet worden verhoogd. Maar als de websitestructuur té complex wordt gemaakt dan haken klanten af voordat ze afgerekend hebben. Het is dus van belang om de juiste balans te vinden.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z