Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Visual Content staat voor online informatie die bestaat uit visuele media waaronder foto’s, diagrammen, infographics, illustraties en videomateriaal. Het kan gebruikt worden als opzichzelfstaande content of ter ondersteuning van tekst. Wat is de betekenis van Visual Content en hoe wordt dit soort informatie gebruikt?

Wat is Visual Content?

Mensen zijn visueel ingesteld. Tekst op papier of een scherm is technisch gesproken visuele informatie, toch worden woorden niet als zodanig gedefinieerd. Met Visual Content worden meer complexe afbeeldingen bedoeld, zowel stilstaand in afbeeldingen als bewegend in video. In het laatste geval betreft het een aantal afbeeldingen die elkaar in hoog tempo afwisselen. In het begin van het internet was alle informatie online gebaseerd op tekst. Data verzenden ging langzaam en was kostbaar, karakters verzenden en ontvangen was aanzienlijk eenvoudiger dan Visuele Informatie. Zo ontstond er ASCII-art, een vorm van illustraties opgebouwd uit karakters. Later zouden Emoji een soortgelijke methode gebruiken om nieuwe visualisaties te maken op basis van bestaande karakters.

Rich Media Content

Afbeeldingen en video nemen meer data in als tekst. Samen met geluidsbestanden maakt Visual Content deel uit van Rich Media Content. Op platformen als YouTube (video) en Instagram (afbeeldingen) wordt nadruk gelegd op deze bestandstypen. Naast aantrekkelijke informatie voor bezoekers wordt dit soort content ook gebruikt als SEO methode. Zoekmachines geven voorrang aan pagina’s met dergelijke bestanden omdat ze een meerwaarde bieden aan gebruikers. Denk aan afbeeldingen in een webshop of een videoclip met uitleg over een onderwerp.

Kenmerken van Visuele Informatie

De verhoogde zichtbaarheid betekent ook meer dataverbruik, daarom worden er diverse compressie methoden toegepast waarbij lossy algoritmen de originele data effectief kunnen reduceren in bestandsgrootte. Lossless bestanden behouden alle informatie maar zijn minder efficient. Videobestanden worden doorgaans geladen tijdens het afspelen, dit wordt streaming video genoemd. Voorheen konden webcrawlers niet de inhoud van Visual Content bepalen, dankzij verbeterde technologie op het gebied van beeldherkenning is het mogelijk met software mensen, dieren of producten te herkennen. Ook tekst in een afbeelding is uit te lezen op basis van beeldherkenning en OCR tracing.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z