Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Meta tags of meta elementen zijn gestructureerde termen die informatie geven over een webpagina. Deze elementen zijn niet zichtbaar voor de bezoeker maar geven informatie aan het zoekalgoritme over de pagina. Wat zijn meta tags en is dit hetzelfde als meta keywords?

Wat zijn meta tags?

Toen zoekmachines hun eerste meta robots het internet op stuurden waren deze bots niet in staat volledige webpagina’s te indexeren. De webmaster kon de bots op weg helpen door informatie over de pagina op te nemen in meta tags. Dit waren gestandaardiseerde tags die een zoekmachine kon lezen om de relevantie van de pagina bij een zoekopdracht te beoordelen. Naarmate bots steeds meer informatie konden verzamelen werd het gebruik van meta tags minder belangrijk. Toch zijn er SEO experts die aangeven dat het gebruik van deze tags nog steeds voordeel biedt bij zoekmachine optimalisatie.

Zijn meta tags hetzelfde als meta keywords?

Een meta tag is niet hetzelfde als een meta keyword. Het voornaamste verschil op dit moment is dat meta tags wel worden uitgelezen door de Google bots en meta keywords niet. Dit was voorheen wel het geval maar door keyword spamming heeft Google besloten om informatie op andere manieren te registreren. De vernieuwde meta robots zoeken niet langer naar zoekwoorden in de metadata maar analyseren de content van de webpagina. Dit geeft een beter beeld van de content en er kan niet langer misbruik worden gemaakt van ‘blinde vlekken’ in het algoritme.

Werken meta descriptions nog?

Een meta description is een beschrijving van de pagina. Deze informatie wordt nog steeds door Google geïndexeerd en gebruikt wanneer de inhoud als relevant wordt beoordeeld. Als dit niet het geval is dan wordt in plaats van deze tekst een fragment uit de webpagina genomen. Voor alle webpagina’s geldt dat de on-page content het zwaarste weegt in de ranking binnen zoekmachines. Dit heeft ermee te maken dat zoekmachines de wijze waarop mensen zoeken steeds beter weet te benaderen én begrijpen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z