Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

E-mailadres is een uniek adres dat behoort tot een mail account. Het kan ook als “e-mail” worden geschreven met een tussenstreepje. Net zoals voor fysieke post het geval is, zijn er altijd twee adressen nodig om een bericht te verzenden en te ontvangen. Het is wel mogelijk dat één afzender tegelijkertijd naar meerdere ontvangers een bericht stuurt zoals dat bij een mailing het geval is. Wat is een email adres en welke mogelijkheden biedt deze technologie?

Wat is een e-mailadres?

De eerste elektronische mail werd verzonden door Ray Tomlinson aan zichzelf in 1971. Het waren geen interessante berichten volgens Tomlinson, daarmee is er sinds die tijd niet veel veranderd als we naar de inhoud van de meeste mails kijken… Bij het versturen van e-mail maakt de verzender gebruik van een mailprogramma, op het computersysteem of als web applicatie, die wordt via het SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) verzonden als uitgaande mail en ontvangen door de begunstigde. In tegenstelling tot post op papier kan één bericht naar meerdere ontvangers tegelijkertijd worden verzonden. Bij fysieke post zijn daarvoor meerdere exemplaren van het bericht voor nodig.

 

Een email adres bestaat uit de volgende delen:

  1. Een gebruikersnaam die niet hoofdlettergevoelig is.
  2. Het @ symbool dat ook aangeduid wordt als “at”.
  3. Het domein dat opgesplitst kan worden in de mail server en het topleveldomein.

E-mailadressen

Naar schatting waren er in 2018 ongeveer 3,9 miljard gebruikers van e-mail, met ieder 1,75 email adressen die samen dagelijks goed waren voor zo’n 293 miljard e-mails. Het aantal gebruikers zal toenemen in de komende jaren, het aantal verzonden mails lijkt af te nemen. Dit kan voor een deel toegeschreven worden aan strengere regelgeving op het gebied van ongevraagde berichten, maar ook zeker voor een deel door de populariteit van chat-apps waardoor korte berichten mailen minder aantrekkelijk is geworden.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z