Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Trustflow is een meetpunt binnen de Majestic SEO analyse software. Het betreft een score op een schaal van 100 die aangeeft of de website betrouwbaar is op basis van de backlinks. Majestic is Naast Moz en Ahrefs een bekende analysetool voor zoekmachine optimalisatie. Wat is Trust flow en wat kun je aan deze score aflezen?

Wat is Trustflow?

Er zijn verschillende manieren om de prestaties van een website in zoekmachines te bepalen. Zichtbaarheid en vindbaarheid zijn van groot belang voor bedrijven, zakelijke websites moeten daarom hoog ranken in zoekmachines. Google heeft analyse tools vrijgegeven die gratis te gebruiken zijn, daarnaast zijn er aanbieders van betaalde software om dieper in deze materie te duiken. Majestic SEO is een vooraanstaande zoekmachine specialist die in 2012 Citation Flow en Trust Flow introduceerde. Met een check voor Trustflow kan worden bepaald of een website betrouwbaar is. Verdere verdieping is mogelijk met Topical Trust Flow die websites met overeenkomstige onderwerpen groepeert.

Is een website betrouwbaar?

Hoe weet de Trust Flow of een website te vertrouwen is? Wat betekent vertrouwen eigenlijk online? Majestic SEO heeft de details van dit algoritme niet prijsgegeven, het is wel bekend dat er sprake is van een lijst referentie sites die handmatig wordt samengesteld. Dit is een verschil met Citation Flow die een standaard rating toekent met minpunten of pluspunten op basis van diverse kenmerken. De Trustflow daarentegen past een vergelijking toe waarbij pagina’s niet op zichzelf staan maar in context worden geplaatst met andere pagina’s.

Trust en Flow

Trust staat voor vertrouwen, Flow staat voor de invloed die pagina’s op elkaar hebben. Een pagina wordt daarmee niet als een opzichzelfstaand object gezien maar als onderdeel van een groter geheel. Autoriteit en vertrouwen is direct gekoppeld aan interne en externe koppelingen en de score van andere websites. Majestic heeft de exacte formule voor Trust Flow niet openbaar gemaakt, de wijze waarop het algoritme is ontwikkeld maakt het bestand tegen Black Hat SEO hacking.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z