Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Een website is een pagina of collectie van pagina’s die ondergebracht zijn op hetzelfde domein. Iedere site heeft een unieke URL die vaak begint met www. en aan het einde een extensie zoals .nl of .com. Deze pagina’s worden aangeboden via een webserver en zijn via een browser op te vragen. Wat is een website en hoe kun je deze zelf maken?

Wat is een website?

Het Hypertext Transfer Protocol uit begin jaren negentig ligt aan de basis van het internet zoals we dit nu gebruiken. Voor HTTP waren er al methoden om data via internet te delen zoals File Transfer Protocol (FTP) en Gopher. De grafische interface van het World Wide Web heeft internet populair gemaakt bij een groot publiek. Websites kunnen voor meerdere toepassingen worden gebruikt waaronder:

  • Persoonlijke blog met berichten over een persoon of specifiek onderwerp.
  • Nieuwssite met berichten over zaken die op dat moment relevant zijn.
  • Webshops om producten en/of diensten te bestellen.
  • Informatieve websites om kennis op te doen over diverse onderwerpen.
  • Streaming diensten voor video en audio.

Naast vrij toegankelijke websites zijn er ook pagina’s en diensten waar de gebruiker voor moet betalen.

Hoe maak je een website?

De tijd dat iemand met een teksteditor HTML ging schrijven is voorbij, nu zijn er volop systemen om een website in te ontwerpen. Met eenvoudige What You See Is What You Get (WYSIWYG) webbuilders kun je zelfs zonder technische kennis een toonbare site maken. Het meest populaire Content Management Systeem is WordPress, niet in de laatste plaats omdat het platform in basis gratis te gebruiken is. Daarnaast biedt het veel uitbreidingsmogelijkheden waarmee vrijwel elk type website met WordPress gemaakt kan worden. Voor niche sectoren zoals e-commerce zijn diverse systemen zoals Shopify beschikbaar.

Naast een website bekijken in de browser is het ook mogelijk om ze aan te bieden als ‘web apps’, dit zijn individuele applicaties die data gebruiken van een website.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z