Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Simpel gezegd, een website is een digitale locatie op het internet, toegankelijk via een uniek adres, ook wel URL genoemd, zoals www.doubleweb.nl. Deze digitale bestemming bestaat uit een verzameling webpagina’s, beelden, video’s, en andere digitale elementen. Mensen wereldwijd kunnen met een internetverbinding deze websites bezoeken voor uiteenlopende doeleinden: van het delen van informatie, het kopen en verkopen van producten en diensten, tot het genieten van entertainment en het volgen van educatieve content. Elke website is gekoppeld aan een specifieke domeinnaam, die functioneert als het adres om deze virtuele plek te bereiken, met behulp van webbrowsers zoals Chrome of Firefox.

Wat is een website en hoe kun je deze zelf maken? Of beter nog, je kunt hem laten maken bij Doubleweb.

Wat is een website precies?

De oorsprong van websites en het moderne internet vindt zijn roots in de introductie van het Hypertext Transfer Protocol (HTTP) in de vroege jaren negentig. Dit protocol maakte het delen van tekst en afbeeldingen interactiever dan ooit tevoren, waardoor het World Wide Web een gebruiksvriendelijk gezicht kreeg en snel aan populariteit won.

Websites kunnen allerlei vormen aannemen:

  • Persoonlijke blogs waar iemand schrijft over hun leven of hobby’s.
  • Nieuwssites die je op de hoogte houden van wat er in de wereld gebeurt.
  • Webshops waar je van alles kunt kopen, van kleding tot gadgets.
  • Educatieve sites waar je nieuwe dingen kunt leren.
  • Streamingdiensten waar je muziek luistert of films kijkt.

Sommige websites bieden gratis toegang, terwijl andere speciale content of diensten bieden tegen betaling.

Hoe maak je een website?

Content Management Systemen (CMS) zoals WordPress bieden gebruiksvriendelijke platforms waarmee bijna elk soort website gecreëerd kan worden, vaak gratis. Voor wie een online winkel wil opzetten, bieden platforms als Shopify specifieke functionaliteiten voor e-commerce. Toch is het belangrijk om te weten wanneer je een specialist als DoubleWeb inschakelt. De standaardoplossingen kunnen een goede start zijn, maar als je de website gaat koppelen aan andere tools of als je de website in gaat zetten als de motor van je marketing, dan is het slim om een expert zoals DoubleWeb bij de bouw te betrekken.

Een interessante ontwikkeling is de opkomst van ‘web apps’, speciale programma’s die de data van een website gebruiken maar functioneren als een applicatie op je telefoon of computer. Dit betekent dat je altijd en overal toegang hebt tot je favoriete online diensten, net zoals je een app gebruikt.

In hoofdzaak is een website jouw unieke plek op het internet om te delen, te leren, handel te drijven, of te entertainen. Met de hedendaagse tools kun je zonder diepgaande technische kennis een eigen digitale ruimte creëren. Websites zijn geëvolueerd van eenvoudige tekstpagina’s tot complexe platforms die een breed scala aan functies en interacties ondersteunen, waardoor ze een onmisbaar onderdeel zijn geworden van ons dagelijks leven en onze digitale cultuur.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z