Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

 

Wat zijn broken links?

De band Mr. Mister had ooit een hit met het nummer “Broken Wings”. Het is mogelijk om een koppeling toe te voegen aan de tekst “Broken Wings” naar een pagina met dit nummer. Als er echter een typefout wordt gemaakt of de Mr. Mister fanclub laat het domein verlopen dan ontstaat er een broken link. Dit is een koppeling die verwijst naar een URL die niet langer bestaat. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom er broken links op een webpagina voorkomen zoals:

  • De URL wordt verkeerd ingevoerd
  • De website structuur wordt aangepast zonder redirects
  • De bestemmingspagina is offline gehaald
  • De bestemmingspagina bestaat wel maar wordt geblokkeerd

De oorzaak kan op meerdere plekken aanwezig zijn. Zo kan de bezoekers gebruik maken van een Firewall die bepaalde URL’s blokkeert. Het is ook mogelijk dat de eigenaar van de bestemmingspagina de pagina heeft verwijderd van de server. Koppelingen zijn de ruggengraat van het internet en daarmee zeer waardevol. Broken links verstoren niet alleen de gebruikerservaring maar hebben ook invloed op de SEO score van een pagina.

Hoe spoor je broken links op?

Er zijn diverse tools die websites analyseren op broken links en andere fouten in de HTML code. Dit kan handmatig worden uitgevoerd of geautomatiseerd. Als foutieve koppelingen wordt geconstateerd zal bepaald moeten worden wat de oorzaak is. Er zijn meerdere foutmeldingen zoals een 404 Page Not Found, 400 Bad Request, Bad Host, Bad URL en meer. Deze foutmeldingen geven een indicatie dat de koppeling niet juist is. Het is mogelijk om bij het bezoek aan een niet-bestaande pagina de bezoeker automatisch door te verwijzen naar een alternatieve pagina, zowel tijdelijk als permanent.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z